Σημαντικά Νέα

ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΜΕΤΡΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ... ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΠΟΜΠΗΣ ΤΟΥ...

zougla.gr_ Αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει για την πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης της «λίστας Λαγκάρντ», μετά το τέλος της πολύμηνης κοινοβουλευτικής έρευνας για τον πρώην τσάρο της οικονομίας, Γιώργο Παπακωνσταντίνου.
Με την κατάθεση πορίσματος της Προανακριτικής Επιτροπής, της πλειοψηφίας ...   (Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ), η Ολομέλεια της Βουλής αποφασίζει το απόγευμα της Δευτέρας για την παραπομπή του πρώην υπουργού Γιώργου Παπακωνσταντίνου και -όπως όλα δείχνουν- παραδίδει τη σκυτάλη των ερευνών στη Δικαιοσύνη.

Σε περίπτωση υπερψήφισης του πορίσματος για την παραπομπή Παπακωνσταντίνου αναμένεται να ανοίξει ο δρόμος για το Ειδικό Δικαστήριο, καθώς ο νόμος περί ευθύνης υπουργών και οι διατάξεις του Συντάγματος αναθέτουν πλέον τη εκ βάθους διερεύνηση της υπόθεσης σε Δικαστικό Συμβούλιο, που συγκροτείται από πέντε ανώτατους δικαστές (3 από το ΣτΕ, 2 Άρειο Πάγο).

Ο πρώην υπουργός της κυβέρνησης Παπανδρέου κατηγορείται για τα αδικήματα της νόθευσης εγγράφου και της παράβασης καθήκοντος. Παράλληλα, με τη διεύρυνση του κατηγορητηρίου κατηγορείται και για το αδίκημα της απιστίας στην υπηρεσία σε βαθμό κακουργήματος.

Πρόκειται για μία μέρα-ορόσημο, καθώς έπειτα από 24 χρόνια, δηλαδή από τότε που εκδικάστηκε η υπόθεση Κοσκωτά, αποφασίζεται επί της ουσίας η εκ νέου η σύσταση του Δικαστηρίου που προβλέπεται από το Σύνταγμα για να δικάσει πολιτικό πρόσωπο.

Η συζήτηση θα ξεκινήσει στις 17.00 το απόγευμα της Δευτέρας και θα ολοκληρωθεί με την ψηφοφορία στις 23.00 το βράδυ, παρουσία του πρώην υπουργού.

Να σημειωθεί ότι εφόσον συμφωνήσουν τα κόμματα, τα οποία έχουν καταθέσει διάφορες πορισματικές εκθέσεις, το Δικαστικό Συμβούλιο θα αναλάβει να διερευνήσει την υπόθεση, τις ευθύνες του πρώην υπουργού, αλλά και μη πολιτικών προσώπων, πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, συγγενών του Γ. Παπακωνσταντίνου και άλλων που ήδη έχουν κληθεί ως ύποπτοι από τους εισαγγελείς, ενώ θα ορίσει ειδικό ανακριτή, ο οποίος από τον νόμο έχει ευρύτατες αρμοδιότητες.

Ουσιαστικά, η υπόθεση θα επανεξεταστεί από μηδενική βάση.                                       
stoxos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΚΑΘΡΕΦΤΗΣπελλας Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.