Σημαντικά Νέα

Αποκλειστική συνέντευξη Τσαυτάρη, επιστρέφουν οι συνδεδεμένες ενισχύσεις

Φίλτρα στους μεγαλοτσιφλικάδες και κίνητρα για τους νεοεισερχόμενους αγρότες υπόσχεται με τη νέα ΚΑΠ ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Θανάσης Τσαυτάρης, σε αποκλειστική συνέντευξη στην Agrenda που κυκλοφορεί το Σάββατο, 8 Ιουνίου.

Οι συνδεδεμένες ενισχύσεις θα δίνονται υπό προϋποθέσεις, που θα αντιστοιχούν σε ποιοτικά και οργανωτικά χαρακτηριστικά του αντίστοιχου τομέα.Οι συνδεδεμένες ενισχύσεις θα δίνονται υπό προϋποθέσεις, που θα αντιστοιχούν σε ποιοτικά και οργανωτικά ....    χαρακτηριστικά του αντίστοιχου τομέα.
Ακόμα στην Agrenda διαβάστε για τη δυνατότητα ειδικής ενίσχυσης για τη μηδενική καρπόδεση στους ελαιώνες λόγω καιρού που διερευνά η Ελλάδα με τις Βρυξέλλες. Την ίδια ώρα, ένα νέο ελαιόλαδο, το ελαιόλαδο Aristomenes από τη Μεσσήνη κάνει την εμφάνισή του στο κορυφαίο πολυκατάστημα της Βρετανίας, Fortnum & Mason.


Στιγμιότυπο από την αποκλειστική συνέντευξη του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης στην Agrenda και τον Πέτρο Αλεξανδρή.
Στιγμιότυπο από την αποκλειστική συνέντευξη του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης στην Agrenda και τον Πέτρο Αλεξανδρή.


Διαβάστε στην Agrenda για το τσάι των Θεών: Το τσάι Ολύμπου κτίζει και σύνδεσμο ενώ στα σκαριά βρίσκεται και σχέδιο για ένταξή του στα προϊόντα ΠΓΕ.
Ευκαιρία για την παγκόσμια γεωργία η ισχυρή ζήτηση για τρόφιμα, λένε FAO και ΟΟΣΑ που «βλέπουν» εκτίναξη των τιμών έως και 40%.
Τα περιεχόμενα της Agrenda έχουν ως εξής:
Ανάπτυξη
■ Γεννήθηκε στη Λάρισα η Ένωση Αρωματικών Φυτών Ελλάδος σελ. 20
■ Στενή παρακολούθηση αλλά όχι ακόμη ψεκασμοί στις βαμβακοφυτείες σελ. 15
■ Υψηλή η ζήτηση για φρούτα, παγίδα για τον παραγωγό τα μετρητά σελ. 45
■ Φακή: Μια πολλά υποσχόμενη και ελκυστική ελληνική καλλιέργεια σελ. 12
■ Είναι απλό: Είσαι κτηνοτρόφος, βάζεις φωτιά, χάνεις την επιδότηση σελ. 44
Οικονομία
■ Στους 60.000 τόνους κριθαριού βαδίζει σταθερά η Αθηναϊκή Ζυθοποιία σελ. 39
■ Τι προτείνει το υπουργείο Οικονομικών για τη φορολογία αγροτεμαχίων σελ. 18
■ Οι ασθένειες των πρέμνων μπαίνουν στην Αναδιάρθρωση Αμπελώνων σελ. 37
■ Ο Μεσσήνιος Aristomenes στα 20 καλύτερα ελαιόλαδα της Βρετανίας σελ. 40
■ Στον Όλυμπο κρύβονται δεκάδες εκατομμύρια ευρώ σε μάρκετινγκ σελ. 42
Πολιτισμός
■ Ο πλουσιότερος αθλητής στον κόσμο είναι ο σήμερα Τάιγκερ Γουντς σελ. 54
■ Στην Κρήτη αποκαλύφθηκε όλη η αλήθεια για τους αλευρώδεις σελ. 52-52
■ Χάνουν την Κροατία, χάνουν... τον κόσμο όλο οι Βόσνιοι αγρότες σελ. 10
■ Πώς διαμορφώνεται η νέα δομή του Γεωπονικού Πανεπιστημίου σελ. 36
■ Μάχη επιβίωσης για τον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη και τα Λιπάσματα σελ. 50
Editorial
Aγαπητέ αναγνώστη,Μια αγορά ανοιχτή στους κινδύνους που γεννά κάποιες φορές η έλλειψη επαρκούς ανταγωνισμού είναι ασφαλώς καλύτερη από μια αγορά με μονίμως υπολανθάνουσα κεντρική καθοδήγηση και κακώς νοούμενη συλλογική λειτουργία.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η εγχώρια αγορά σιτηρών και ιδιαίτερα σκληρού σίτου που μετά από μια περίοδο μεγάλων κραδασμών, λόγω περιορισμού της παρουσίας και του «ειδικού ρόλου» που ανέπτυσσαν για χρόνια οι Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών, βρίσκει σιγά – σιγά τα «ζύγια» της και όταν οι διεθνείς συνθήκες το επιτρέπουν δείχνει τελικά να λειτουργεί προς όφελος του παραγωγού.
Η γνωστή διαδικασία της «τυφλής» παράδοσης με «ανοικτές» τιμές του κύριου όγκου της παραγωγής σκληρού σίτου στις μεγάλες συνεταιριστικές οργανώσεις και η ιδιότυπη διαπραγμάτευση για τη διάθεση αυτού του προϊόντος σε 3-4 γνωστά ονόματα αγοραστών - εξαγωγέων (Δελατόλας, Καζίλο κ.λπ.) δεν εξασφάλιζε και το καλύτερο αποτέλεσμα για τους παραγωγούς. Σήμερα η αγορά δείχνει να βρίσκει ένα καλύτερο σημείο ισορροπίας, καθώς ο κύκλος των εμπορικών οίκων που δραστηριοποιούνται συστηματικά στο εμπόριο των σιτηρών έχει διευρυνθεί, ενώ και στις τάξεις των παραγωγών έχουν αναπτυχθεί μικρά και ευέλικτα συλλογικά σχήματα (Ομάδες) που επιχειρούν να διαπραγματευτούν με περισσότερους υποψήφιους αγοραστές και με καλύτερους όρους τη διάθεση της παραγωγής.
Είναι κι άλλες οι περιπτώσεις που η αγορά αγροτικών προϊόντων δείχνει να βρίσκει το δρόμο της. Αρκεί μόνο ο «συνήθης ύποπτος», τουτέστιν ο εν γένει κομματισμός, να καθίσει αυτή τη φορά στ’ αυγά του!                             

Agrenda

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΚΑΘΡΕΦΤΗΣπελλας Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.