Σημαντικά Νέα

Το ένοπλο σώμα του Μακεδονομάχου Κωνσταντίνου Γαρέφη

Συλλογική αναμνηστική φωτογραφία του ένοπλου σώματος του Κωνσταντίνου Γαρέφη, από τις Μηλιές Πηλίου, ο οποίος ανέπτυξε εξαιρετικά πλούσια δράση στην περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας. Ο Γαρέφης (διακρίνεται καθιστός στο κέντρο, περιτριγυρισμένος από τους άντρες του σώματός του), γεννήθηκε το 1874, γόνος αριστοκρατικής οικογένειας με σουλιώτικη στρατιωτική παράδοση. Ξεκίνησε τη δράση του στον Μακεδονικό Αγώνα το 1905, με το σώμα του Καπετάν Ακρίτα, σε συμπλοκές στα Καλύβια του Γραμματικού, στα Λευκάδια της Νάουσας και αλλού....    

Τον ίδιο χρόνο εξόντωσε τον αρχικομιτατζή Τράικο στο Πευκωτό. Στα 1906 συνέστησε ένοπλο σώμα ύστερα από κλήση του Μακεδονικού Κομιτάτου με στόχο την εξόντωση των αρχικομιτατζήδων Λούκα και Καρατάσου. Η ομάδα του υπαγόταν στη δικαιοδοσία του Προξενείου Θεσσαλονίκης και είχε ως περιοχή δράσης, τον Ιούλιο του 1906, το χωριό Πρόμαχοι της Αλμωπίας. Υπαρχηγός του ήταν ο Δημήτριος Τσέγκος.
για μικρό χρονικό διάστημα στη λίμνη των Γιαννιτσών και τέλος στις 6 Αυγούστου 1906 αιφνιδίασε τους Λούκα και Καρατάσο στα κονάκια των Καραφιλέων στο Τσερνέσοβο, σημερινό Γαρέφη. Στην ίδια συμπλοκή τραυματίστηκε και ο ίδιος και πέθανε στις 6 Αυγούστου 1906.Η φωτογραφία έχει τραβηχτεί σε εξωτερικό χώρο.
Το σώμα φέρει ανάμικτες αραβίδες Μάνλιχερ Μ 1903 και τυφέκια Γκρα Μ 1874. Φέρουν επίσης περίστροφα σε δερμάτινες θήκες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΚΑΘΡΕΦΤΗΣπελλας Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.