Σημαντικά Νέα

Ρελάνς Σαμαρά με προτάσεις για αλλαγές στο Σύνταγμα.

newego_LARGE_t_1101_54212806_type12128Προσπάθεια απεγκλωβισμού από το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει και μετατόπισης της προσοχής της Κοινής Γνώμης, προσπάθησε σήμερα ο πρωθυπουργός κ. Σαμαράς από το Ναύπλιο. Ειδικότερα προσπάθησε να αλλάξει την πολιτική αντζέντα, ρίχνοντας στην πολιτική συζήτηση συγκεκριμένες στοχεύσεις του για αλλαγές στο Σύνταγμα της χώρας...... 

Όμως, από τις στοχεύσεις του αυτές, απουσιάζει εντελώς ο λαός. Απουσιάζουν εντελώς οι πολίτες. Οι θέσεις του είναι όντως προς τη σωστή κατεύθυνση και ήδη τις ζητά η κοινωνία από καιρό (εκλογή ΠτΔ από το λαό, ασυμβίβαστο βουλευτή – υπουργού, σταθερός εκλογικός νόμος, σταθερή τετραετία, εσωκομματική δημοκρατία και οικονομική διαφάνεια των κομμάτων, κατάργηση ασυλίας βουλευτών, κατάργηση παραγραφής αδικημάτων υπουργών, Γερουσία κ.λ.π.), αλλά όλες αυτές οι αλλαγές αφορούν μόνο την εσωτερική διευθέτηση του πολιτικού συστήματος. Η ίδια η κοινωνία και πάλι μένει έξω από κάθε αλλαγή. Σε καμία θέση του κ. Σαμαρά δεν διακρίνεται η μεταφορά πολιτικής εξουσίας στα χέρια των πολιτών. Δεν διαφαίνεται το άνοιγμα της δημοκρατίας.
Απουσίαζαν παντελώς θέσεις όπως συμμετοχή του λαού στις αναθεωρήσεις του Συντάγματος, δεσμευτικά δημοψηφίσματα και προτάσεις νόμων με λαϊκή πρωτοβουλία, ανακλητότητα, κληρωτά όργανα, Συνταγματικό Δικαστήριο, ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης κ.λ.π., που θα έβαζαν την κοινωνία μέσα στο πολιτικό σύστημα και θα αύξαναν το κοινωνικό έλεγχο πάνω στην πολιτική.
Ίσως αν έκανε μια τελευταία προσπάθεια και ζητούσε έμπρακτα τη συμμετοχή της κοινωνίας στη λήψη των αποφάσεων, να μπορούσε να ακουστεί. Όμως ακόμα και τώρα, σε αυτή την κατάσταση που έχει περιέλθει, δεν καλεί το λαό να συμμετάσχει και να πάρει την εξουσία στα χέρια του!!!
Πέτρος Χασάπης
OLYMPIA.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΚΑΘΡΕΦΤΗΣπελλας Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.