Σημαντικά Νέα

Κατάργηση του ανταποδοτικού τέλους της ΕΡΤ

από το Γραφείο Τύπου
Παρέμβαση Αυγενάκη προς Κεδίκογλου
Σε συνέχεια παλαιότερων παρεμβάσεών του για το ζήτημα της κατάργησης του ανταποδοτικού τέλους υπέρ ΕΡΤ, ο Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης, επανέρχεται με...

κοινοβουλευτική του παρέμβαση προς τον Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό κ. Σίμο Κεδίκογλου, και χαρακτηριστικά σημειώνει ότι το συγκεκριμένο τέλος επιβαρύνει τον οικογενειακό προϋπολογισμό, ενώ αμφισβητείται και η ανταποδοτικότητα του τέλους. 

Βάσει του άρθρου 21 του Ν. 2644/98: «Ως αντιπαροχή για το δικαίωμα λήψης των παραπάνω εκπομπών ορίζεται και εισπράττεται υπέρ της Ε.Ρ.Τ. Α.Ε., στην οποία και περιέχεται, ανταποδοτικό τέλος (εισφορά). Υποχρέωση για την καταβολή αυτού του τέλους έχει κάθε φυσικό πρόσωπο, που κατοικεί ή διαμένει στην Ελλάδα και κάθε νομικό πρόσωπο, που είναι κάτοχος μετρητή ή μετρητών κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας για κάθε μετρητή». 

Όπως αναφέρει ο κ. Λευτέρης Αυγενάκης: «παρά τη μείωση που έχουν υποστεί στα εισοδήματά τους τα τελευταία χρόνια, οι έλληνες πολίτες εξακολουθούν να χρηματοδοτούν την ΕΡΤ μέσω του «ανταποδοτικού τέλους» στους λογαριασμούς της ΔΕΗ. Ακόμα κι αν η ΕΡΤ δεν χρηματοδοτείται άμεσα από τον κρατικό προϋπολογισμό, είναι προκλητικό τα ελληνικά νοικοκυριά να επιβαρύνονται με 50,88 € το χρόνο για να συνεχίζουν να λειτουργούν 6 τηλεοπτικά κανάλια, 10 ραδιόφωνα, 19 περιφερειακοί σταθμοί, περιοδικό και ορχήστρες». 

«Στη σημερινή δύσκολη συγκυρία οι Έλληνες καταναλωτές αδυνατούν να ανταποκριθούν στα πολλαπλά έξοδα πόσο μάλλον να εξακολουθήσουν να συντηρούν μια «σπάταλη» ΕΡΤ. Η κατάργηση του ανταποδοτικού τέλους της ΕΡΤ αν μη τι άλλο σηματοδοτεί την έμπρακτη αλλαγή πρακτικών και νοοτροπιών του παρελθόντος που οδήγησαν τη χώρα στην παρολίγο χρεοκοπία Ακόμη το τέλος υπέρ της ΕΡΤ είναι πλέον σήμερα πολιτικά αναχρονιστικό και κοινωνικά άδικο καθώς και η ίδια η ανταποδοτικότητά του έχει παύσει να υφίσταται, αφού ελάχιστοι επιλέγουν τα κρατικά μέσα ως μέσα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας» όπως υπογραμμίζει ο Λ.Αυγενάκης.

Τέλος, ο Βουλευτής Ηρακλείου της Νέας Δημοκρατίας ζητά από τον αρμόδιο Υπουργό την κατάργηση του συγκεκριμένου τέλους με το οποίο επιβαρύνονται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, οι πολίτες..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΚΑΘΡΕΦΤΗΣπελλας Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.