Σημαντικά Νέα

ΠΕΔ Κ. Μακεδονίας: «Όχι» σε απολύσεις προσωπικού στα ΝΠΙΔ των ΟΤΑ




Να καταργηθεί η διάταξη του πολυνομοσχεδίου που προβλέπει την καταγγελία σύμβασης υπαλλήλων ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου στα Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου των ΟΤΑ, ζητάει με ψήφισμα της που εγκρίθηκε ομόφωνα, η Περιφερειακή Ένωση Δήμων (ΠΕΔ) Κεντρικής Μακεδονίας.
Οι δήμαρχοι της Κεντρικής Μακεδονίας ζητούν από την ΚΕΔΕ να ηγηθεί της προσπάθειας για κατάργηση της διάταξης η οποία, όπως επισημαίνουν, πλήττει την υπόσταση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Ολόκληρο το ψήφισμα έχει ως εξής:

ΨΗΦΙΣΜΑ
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΔΚΜ και οι Δήμαρχοι της Κεντρικής Μακεδονίας, έχοντας υπόψη την διάταξη της υποπαραγράφου ΣΤ.12. του «πολυνόμου» που ψηφίστηκε την Κυριακή των Βαΐων, η οποία προβλέπει:
«3. Οι ρυθµίσεις των περιπτώσεων 1 και 2 εφαρµόζονται αναλόγως στους υπαλλήλους µε σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου του Δηµοσίου, ανεξάρτητων αρχών, Ν.Π.Δ.Δ. και Ο.Τ.Α. πρώτου και δεύτερου βαθµού, οι θέσεις των οποίων καταργούνται. Σε περίπτωση κατάργησης θέσεων σε Ν.Π.Ι.Δ., προβλέπεται καταγγελία της σύµβασης εργασίας των υπαλλήλων µε σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου».
Ομόφωνα Ψηφίζει
Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου των ΟΤΑ είναι κυρίως οι...
               ...για περισσότερα ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΚΑΘΡΕΦΤΗΣπελλας Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.