Σημαντικά Νέα

Χωρίς Έκτακτη Εισφορά τα Οικιακά Φωτοβολταϊκά


                                   Χωρίς Έκτακτη Εισφορά τα Οικιακά Φωτοβολταϊκά

Παρά τις αρχικές σκέψεις, τη γλίτωσαν τα οικιακά φωτοβολταϊκά, από την επιβολή της έκτακτης εισφοράς, όπως και από αυξημένη εισφορά, όσα τέθηκαν σε λειτουργία μεταξύ Νοεμβρίου και 31 Δεκεμβρίου 2012.
Αυτή τη στιγμή λειτουργούν 329 MW φωτοβολταϊκά σε στέγες, ενώ μέχρι το τέλος του 2013 υπολογίζεται ότι θα ...    
  ... έχουν εγκατασταθεί ακόμη 171 MW, δηλαδή 17.100 νέες εγκαταστάσεις οικιακών φωτοβολταϊκών.
Υπενθυμίζεται ότι ο συνολικός τζίρος από φωτοβολταϊκά στις στέγες, ανέρχεται σε περίπου 300 εκατ. ευρώ ετησίως και δεν υπόκειται σε φορολογία.
Επίσης, εξαιρούνται από την προσαύξηση της έκτακτης εισφοράς (που επιβάλλεται πλέον στους υπόλοιπους επενδυτές φ/β) τα αγροτικά φωτοβολταϊκά, καθώς και εκείνα των μη διασυνδεδεμένων νησιών, μετά από τροπολογία που κατατέθηκε στο πολυνομοσχέδιο που ψηφίσθηκε την περασμένη Κυριακή.
Ειδικά για το μη διασυνδεδεμένο σύστημα της χώρας, “μέτρησε” το γεγονός ότι δεν έχει ξεπεράσει τον εθνικό στόχο του 2014, όπως έχει γίνει στο διασυνδεδεμένο σύστημα και βέβαια το γεγονός ότι το αποφευγόμενο κόστος στα νησιά είναι πολύ μεγάλο, λόγω του υψηλού κόστους παραγωγής που έχει εκεί το ρεύμα, από τα ορυκτά καύσιμα.
Για τα αγροτικά φωτοβολταϊκά υπήρχε πρόβλεψη στην αρχική εκδοχή του πολυνομοσχεδίου για “έκπτωση” 2 ποσοστιαίων μονάδων επί της εισφοράς που επιβάλλεται σε κάθε κατηγορία.
Υπενθυμίζεται, ότι το πολυνομοσχέδιο προβλέπει “χαράτσι” μέχρι και 42% επί του τζίρου των φωτοβολταϊκών για  επενδυτές που θα συνδεθούν με το δίκτυο μετά την 1η Ιουλίου 2013. Για όσων τα έργα συνδέθηκαν ή πρόκειται να συνδεθούν με το δίκτυο από την 1η Ιανουαρίου ως και την 3 Ιουνίου 2013, η έκτακτη εισφορά επί του τζίρου φτάνει το 37%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΚΑΘΡΕΦΤΗΣπελλας Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.