Σημαντικά Νέα

Αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή η Συρία


Κάθε εμπλοκή αρνείται η Συρία για τις δύο επιθέσεις με παγιδευμένα αυτοκίνητα σε πόλη της Τουρκίας που βρίσκεται κοντά στα σύνορα των δύο χωρών και που είχε σαν αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 46 άνθρωποι και να τραυματιστούν περισσότεροι από 100, οι 29 εκ των οποίων νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.
Οι τουρκικές αρχές ανακοίνωσαν πως ...  
 ...μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί εννέα άνθρωποι για τις επιθέσεις στο Ρεϊχανλί.
Ο υπουργός Πληροφοριών της Συρίας, Ομράν Αλ Ζούμπι ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου πως η χώρα του «δεν θα προχωρούσε και δεν υπήρχε ποτέ περίπτωση να προχωρήσει σε μια τέτοια πράξη, γιατί δεν θα το επέτρεπαν οι ηθικές της αξίες». 

Ο Ζούμπι προχώρησε σε μία από τις πιο σκληρές προσωπικές επιθέσεις προς τον Τούρκο πρωθυπουργό, αποκαλώντας τον δολοφόνο και σφαγέα. Επίσης, τόνισε ότι «δεν έχει κανένας το δικαίωμα να επιρρίπτει αβάσιμες κατηγορίες. Είμαστε λυπημένοι για τους θανάτους στην πόλη του Ρεϊχανλί».

Από την πλευρά του, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κάλεσε τους πολίτες της χώρας του να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί, μπροστά σε αυτές τις προκλήσεις. «Δεν θα παγιδευτούμε. Ο στόχος αυτών των επιθέσεων είναι να προκληθεί χάος στο εσωτερικό της Τουρκίας. Καλώ όλους τους πολίτες να είναι ψύχραιμοι», τόνισε ο Τούρκος πρωθυπουργός. Η κυβέρνηση της Τουρκίας έκανε γνωστό πως οι εννέα συλληφθέντες ήταν Τούρκοι υπήκοοι. Ο υπουργός Εσωτερικών Μουάμερ Γκιουλέρ δήλωσε ότι «πίσω από τις επιθέσεις βρίσκεται μια οργάνωση που έχει στενή επαφή με συριακές ομάδες υπέρ του καθεστώτος Άσαντ».

Πάντως, ΗΠΑ και ΝΑΤΟ καταδίκασαν τις επιθέσεις και εξέφρασαν την υποστήριξή τους στην Τουρκία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΚΑΘΡΕΦΤΗΣπελλας Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.