Σημαντικά Νέα

Η πρότασή μου για το 3ετες διοικητικό πλάνο του Π.Α.Σ. Μέγας Αλέξανδρος Πέλλας


Μετά την σημερινή άκαρπη Γενική Συνέλευση στην οποία δεν προέκυψε νέο διοικητικό σχήμα όπως έχετε ήδη πληροφορηθεί, το ραντεβού για την επόμενη Γενική Συνέλευση δόθηκε μία εβδομάδα αργότερα, το Σάββατο 25 Μαίου 2013 και ώρα 7 το απόγευμα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του πρώην Δημαρχιακού ....    ....Μεγάρου. Επειδή δεν υπήρχε καμία άλλη πρωτοβουλία για ανάληψη διοικητικών καθηκόντων πέραν της δικής μου πρότασης, οφείλω να την παρουσιάσω δημόσια δεδομένου ότι γι' αυτή απαιτείται ευρεία λαϊκή συναίνεση και συμμετοχή, όπως αρμόζει βέβαια σ' έναν ερασιτεχνικό ποδοσφαιιρικό σύλλογο ενός χωριού ή μίας μικρής γεωγραφικά και 
... και πληθυσμιακά περιοχής, αντίθετα σε μια αίσθηση που τείνει να επικρατήσει ευρέως ότι τις ποδοσφαιρικές ομάδες πρέπει να αναλάμβανουν «Άραβες και Ρώσοι μεγιστάνες». Η ομάδα είναι υπόθεση όλων μας στην Πέλλα, με σημείο επαφής και γνώμονα την αγάπη μας γι' αυτή και το άθλημα (την οποία για να μην παρεξηγηθώ, δεν διεκδικώ μονοπωλειακά), προφανώς μακριά από ιδιοκτησιακές αντιλήψεις και προσωπικές φιλοδοξίες, που της έχουν στοιχίσει αρκετά στην πολύχρονη ιστορία της. Θετική η στάση και το ενδιαφέρον δύο εκ των παρευρισκομένων στην σημερινή ΓΣ προς αυτή την κατεύθυνση, των κ.κ. Ευλάμπη Κ. Ασημακίδη και Ηλία Ε. Μπουράκη, με τους οποίους και θα συναντηθώ άμεσα για να συζητήσουμε εκτενέστερα. Ας δούμε περιληπτικά την γενική πρόταση-πλάνο διοίκησης που έχω κατά νου και θεωρητικά πιστεύω ότι είναι η μόνη πρακτικά υλοποιήσιμη και βιώσιμη, αλλά και που φυσικά επιδέχεται αλλαγές και βελτίωσεις από ιδέες-προτάσεις των μελών που την συμμερίζονται και καλώς εχόντων των πραγμάτων θα συμμετάσχουν σ' αυτή:
  • Η πολυσυμμετοχικότητα είναι η πρώτη και απαραίτητη προϋπόθεση και το μοναδικό εφικτό μοντέλο διοίκησης που μπορεί να προκύψει μέσα στην παρούσα χρονική και οικονομική συγκυρία. Άλλωστε όταν μιλάμε για ερασιτεχνικούς συλλόγους, η συμμετοχή περισσότερων μελών και φίλων είναι κατ' ουσίαν ο ορισμός και η πεμπτουσία αυτών των συλλόγων, προάγοντας το ομαδικό πνεύμα και το κοινό καλό που αυτοί πρεσβεύουν. Επίσης θα διευκολύνει αφάνταστα κάποιους που ενδιαφέρονται πραγματικά για τον σύλλογο, αλλά η ιδιαίτερα αυξημένη οικονομικά συνδρομή που απαιτείται για το μπάτζετ με την συμμετοχή σ' ένα ολιγομελές ΔΣ, τους αποτρέπει να ασχοληθούν. Έτσι με το ελάχιστο και κατά δύναμιν οικονομικά τίμημα, θα προσφέρουν τεράστιες βοήθειες και υπηρεσίες στο σύλλογο, που τις έχει ανάγκη για την επιβίωση του πρώτα απ' όλα, αλλά και για την ευκολότερη ευόδωση.των στόχων και των σκοπών για τους οποίους υφίσταται, αλλά παράλληλα δικαιωματικά θα αποκτούν συμμετοχή στις αποφάσεις. Εφικτός και ρεαλιστικός στόχος είναι η εγγραφή 40-50 μελών σε πρώτη φάση με προσδοκίες αυτός ο αριθμός να αυξηθεί σε βαθος χρόνου, με ετήσια οικονομική επιβάρυνση έκαστου μέλους ίση ή μεγαλύτερη ανάλογα με τις οικονομικές δυνατότητες και την διάθεση των 200€, ήτοι 15€ μηνιαίως, ποσά μάλλον όχι απαγορευτικά για κάποιον που έχει πρόθεση και διάθεση να προσφέρει, συμμετέχοντας και ενεργά σε κάθε δραστηριότητα ή απόφαση του συλλόγου εάν το επιθυμεί. Το παραπάνω ποσό της ετήσιας συνδρομής, θα αναπροσαρμόζεται προς τα κάτω, ανάλογα με την αύξηση του αριθμού των μελών και των στόχων φυσικά που θα θέτει η ολομέλεια.
  • Από πρότασεις-επιλογές προσώπων με ψηφοφορία των μελών, θα προκύψει και το νέο 9μελές διοικητικό σχήμα, το οποίο θα αναλάβει και όλα τα διαχειριστικά και πρακτικά θέματα του συλλόγου. Το 9μελές θα ορίσει τις θέσεις και αρμοδιότητες των μελών του. Κάθε απόφαση θα λαμβάνεται συλλογικά ή με εξουσιοδότηση της ολομέλειας στο εκλεγμένο ΔΣ για μεγαλύτερη ευελιξία. Όλα τα μέλη θα έχουν άμεση πρόσβαση και ενημέρωση από το ΔΣ, για όποιο οικονομικό ή άλλο στοιχείο-πληροφορία επιθυμούν.
  • Δραστική και οριζόντια περικοπή(είναι και της μοδός ο όρος) του μπάτζετ της τάξης 25-30% το οποίο βέβαια είναι διαπραγματεύσιμο από την ολομέλεια, ώστε αυτό να συνάδει απόλυτα με τις πραγματικές οικονομικές δυνατότητες της διοίκησης, αλλά και να συμβαδίζει με την δύσκολη οικονομικά συγκυρία που διάγουμε ως πολίτες και ως χώρα.
  • Βασική επιλογή της διοίκησης ενός ικανού, έμπειρου και φιλόδοξου τεχνικού και με τη σύμφωνη γνώμη του ενός απόλυτα καταρτισμένου γυμναστή, ώστε να δημιουργηθεί μία ομάδα που θα καμαρώνουμε και θα χαιρόμαστε όλοι. Η διοίκηση και η ομάδα θα έχουν χρονικό ορίζοντα 3ετίας, μέσα στην οποία σίγουρα θα τεθούν και υψηλοί στόχοι, συλλογικοί αλλά και ατομικοί για τους πιο φιλοδοξους.
  • Περιορισμός του ρόστερ σε 25 συνολικά ποδοσφαιριστές με σωστό σχεδιασμό και προγραμματισμό σε θέσεις, ώστε και το τεχνικό επιτελείο να μπορεί να κάνει σωστά και απρόσκοπτα τη δουλειά του και οι ποδοσφαιριστές να έχουν ίσες ευκαιρίες συμμετοχής, διάκρισης ή ακόμα και γιατί όχι και εξέλιξης.
  • Ορισμός μιας επιτροπής ανανεώσεων και μεταγραφών, στα πλαίσια των ορίων του μπάτζετ που θα αποφασίσει η ολομέλεια και πάντα σύμφωνα με τις πραγματικές οικονομικές δυνατότητες της διοίκησης. Επιλογή ποδοσφαιριστών κατά βάση νεαρών και φιλόδοξων, όμως με απαραίτητη και την διατήρηση στο ρόστερ κάποιοων έμπειρων, που επέδειξαν με την παρουσία τους στην ομάδα, πρώτα απ' όλα ήθος και σεβασμό, κι έπειτα ποδοσφαιρικό ταλέντο και ποιότητα.
  • Μέριμνα για ορισμό «σκιώδους» διοίκησης ή οποία θα συνεργάζεται άμεσα με το ΔΣ του συλλόγου, για καλύτερη οργάνωση και ομαλή λειτουργία των παιδικών τμημάτων. Οι κατηγορίες των παιδικών τμημάτων που θα συμμετάσχουν στα πρωταθλήματα της περιόδου 2013-14, θα αποφασισθούν ύστερα από δηλώσεις συμμετοχής των παιδιών από τους γονείς τους.
  • Σημαντικός στόχος και επιδίωξη της διοίκησης σε βάθος χρόνου θα είναι η βελτίωση την υποδομών των γηπεδικών εγκαταστάσεων, αγωνιστικός χώρος, πάγκοι αναπληρωματικών, περίφραξη αγωνιστικού χώρου, κατασκευή κερκίδας στην βόρεια πλευρά του γηπέδου. Φροντίδα για μία ολοκληρωμένη μελέτη των παραπάνω παρεμβάσεων, ώστε να γίνει γνωστό και το κόστος κατασκευής τους. Δυστυχώς οι υποσχέσεις κάποιων είχαν γραφτεί στο χιόνι κι έλιωσαν με τις πρώτες υψηλές θερμοκρασίες, αλλά το άσχημο γι' αυτούς είναι ότι καταγράφηκαν και στην μνήμη μας. Όταν υπάρχει μαζικότητα και πολυσυμμετοχικότητα, σίγουρα διεκδικείς και κερδίζεις περισσότερα.
  • Όπως κάθε σύλλογος έτσι και ο ποδοσφαιρικός πρέπει να έχει πολλαπλούς ρόλους στην κοινωνία, εκτός τον καθαρά αθλητικό-αγωνιστικό. Προς αυτή την κατεύθυνση θα γίνει προσπαθεια ώστε να υπάρξουν δράσεις, παρεμβάσεις και πρωτοβουλίες για κοινωνική προσφορά στο μέτρο των οικονομικών και όχι μόνο δυνατοτήτων της διοίκησης.
Αυτές ήταν μερικές από τις βασικές προϋποθέσεις και τα άμεσα σχέδια στο διοικητικό μοντέλο που προτείνω και ζητώ στήριξη από την ποδοσφαιρική κοινωνία της Πέλλας. Νομίζω ότι αποτελεί και απάντηση στο σχόλιο επισκέπτη για τα ονόματα που ζήτησε.
Κλείνοντας θα πω ότι είμαι από χθες το βράδυ σε επαφή για ένα «deal» που αν προκύψει, θα προσφέρει τα μέγιστα στο σύλλογο μας. Να διευκρινίσω ότι δεν είναι καθόλου βέβαιο και εύκολο, αλλά δεν είναι όμως και ακατόρθωτο...
Όποιος επιθυμεί να συμμετάσχει σ' αυτή την διοικητική πρωτοβουλία, μπορεί να έρθει σε επαφή μαζί μου για να συζητήσουμε τις λεπτομέρειες και να ανταλλάξουμε απόψεις. Το χρονοδιάγραμμα των πέντε ημερών για τον σχηματισμού διοίκησης είναι ασφυκτικό και καλό είναι οι ενδιαφερόμενοι να επισπεύσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΚΑΘΡΕΦΤΗΣπελλας Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.