Σημαντικά Νέα

On line από 1ης Ιουλίου οι διαγωνισμοί


On line από 1ης Ιουλίου οι διαγωνισμοί

Ηλεκτρονικοί και on line θα είναι από την 1η Ιουλίου του 2013 οι διαγωνισμοί των υπουργείων και των Νομικών Προσώπων Δημοσίου αλλά και Ιδιωτικού Δικαίου για τις προμήθειες έργων, υπηρεσιών και τις αναθέσεις έργων, σύμφωνα με νομοσχέδιο που κατέθεσε στη Βουλή ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης. Μέχρι την 1η Οκτωβρίου 2015 θα πρέπει να προσαρμοστούν όλοι οι φορείς του δημοσίου.
Με άλλες διατάξεις του νομοσχεδίου δίνεται ουσιαστικά πεντάμηνη προθεσμία στους πρατηριούχους να εγκαταστήσουν τα συστήματα εισροών εκροών, αρκεί να έχουν τα παραστατικά παραγγελίας, ενώ καθιερώνονται και αυστηρά πρόστιμα μέχρι 500.000 ευρώ και αφαίρεση άδειας λειτουργίας σε όσους βενζινοπώλες δεν έχουν προχωρήσει στην τοποθέτηση των νέων συστημάτων.
Επίσης αίρονται περιορισμοί για τη λειτουργία των λεγόμενων θερμών γωνιών παραγωγής ψωμιού (bake off) καθώς και πρατηρίων άρτου, ενώ με άλλο άρθρο δίνεται το δικαίωμα στους παραγωγούς λαϊκών αγορών να στήνουν πάγκους και τις Κυριακές.
Ηλεκτρονικές προμήθειες
Αναλυτικά από 1ης Ιουλίου του 2013 οι προμήθειες προϊόντων, υπηρεσιών και οι αναθέσεις έργων όλων των φορέων της Κεντρικής Κυβέρνησης (υπουργεία, ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ που χρηματοδοτούνται από την κεντρική διοίκηση) θα γίνονται με ηλεκτρονική διαδικασία, μέσω του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΣΗΔΗΣ).
Το νέο σύστημα θα επεκταθεί σταδιακά στο σύνολο του Δημόσιου τομέα, με καταληκτική ημερομηνία εφαρμογής από όλους τους φορείς του Δημοσίου την 1η Οκτωβρίου 2015.
Το ΕΣΗΔΗΣ αποτελεί το δεύτερο στάδιο εκσυγχρονισμού του συστήματος των κρατικών προμηθειών, μετά τη δημιουργία του Κεντρικού Ηλεκτρονικού Μητρώου Δημοσίων Συμβάσεων («ΑΓΟΡΑ») και την ηλεκτρονική ανάρτηση των δημοσίων συμβάσεων.
Η ηλεκτρονική και κεντρική διεξαγωγή των διαγωνισμών θα αποφέρει πολλαπλά οφέλη για το Δημόσιο και την οικονομία, που περιλαμβάνουν ενδεικτικά:
(...για περισσότερα πατήστε εδώ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΚΑΘΡΕΦΤΗΣπελλας Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.