Σημαντικά Νέα

Τον Οκτώβριο η επόμενη δικάσιμος για τους καθηγητές του 2ου ΓΕΛ μετά την αναβολή


kathigites

Την αμέριστη συμπαράστασή τους στους 40 καθηγητές του 2ου Γενικού Λυκείου Γιαννιτσών και στον διευθυντή του 1ου Επαγγελματικού Λυκείου Γιαννιτσών, οι οποίοι θα δικάζονταν την περασμένη εβδομάδα στο Β' Τριμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης, εξέφρασαν οι πέντε ΕΛΜΕ της Θεσσαλονίκης ζητώντας από την δικαιοσύνη να τους αθωώσει.

«Υπενθυμίζεται πως το Μάιο του 2008, ο τότε Σύλλογος Διδασκόντων του 2ου ΓΕΛ Γιαννιτσών κλήθηκε να κρίνει, όπως γίνεται σε όλα τα σχολεία στο τέλος κάθε χρονιάς, την επάρκεια της φοίτησης των μαθητών του σχολείου του. Η διαδικασία "σκάλωσε" σε τέσσερις μαθητές, για τους οποίους, ερήμην της άποψης του Συλλόγου και εφαρμόζοντας με ανάλγητο τρόπο το γράμμα του νόμου, ο τότε διευθυντής του σχολείου, Μιχαήλ Λούσης, επέμενε στην απόρριψή τους λόγω των ελάχιστων παραπάνω απουσιών τους», σημειώνουν, στην ανακοίνωσή τους οι πέντε ΕΛΜΕ-Θ και προσθέτουν: «Στη συνέχεια ο Σύλλογος Διδασκόντων αποφάσισε να δεχθεί τα δικαιολογητικά που προσκομίστηκαν από τους κηδεμόνες των παιδιών και τα οποία αφορούσαν σε μαθητές με πολύ σοβαρά προβλήματα υγείας, ώστε να τους δοθεί η δυνατότητα να συμμετάσχουν στις προαγωγικές εξετάσεις και να μην πεταχτούν κυριολεκτικά έξω από το σχολείο. Από εκεί και πέρα ξεκίνησε η καφκική δικαστική διένεξη, ως αποτέλεσμα της παντελούς απροθυμίας για συνεννόηση και συνεργασία που από την αρχή της θητείας του επέδειξε ο διευθυντής προς το σύλλογο διδασκόντων ενός από τα μεγαλύτερα σχολεία της περιοχής».

Επίκεντρο της διαμάχης του Συλλόγου Διδασκόντων και του πρώην διευθυντή του σχολείου κ. Μιχαήλ Λούση, αποτέλεσε η επαρκής ή μη φοίτηση μαθητών του σχολείου που αντιμετώπιζαν πολύ σοβαρά προβλήματα, σύμφωνα με τις ΕΛΜΕ-Θ. «Ο πρώην διευθυντής του σχολείου, επιλέγοντας να οχυρωθεί πίσω από το γράμμα του νόμου, επέμεινε στην απόρριψή τους, ενώ σύσσωμος ο σύλλογος διδασκόντων, αναζητώντας την ουσία του, διαφωνούσε. Τελικά ο τότε διευθυντής του σχολείου κατήγγειλε συλλήβδην τους συναδέλφους του με μήνυση. Η σε βάρος τους κατηγορία όπως διαμορφώθηκε με βάση τη μηνυτήρια αναφορά αφορούσε σε παράβαση καθήκοντος για την αποδοχή εκπρόθεσμων δικαιολογητικών και σε νόθευση εγγράφου για την διόρθωση προφορικών καταστάσεων βαθμολογίας», υπογραμμίζουν οι τοπικές ενώσεις των καθηγητών.

Ποινή ενός έτους με τριετή αναστολή
Η υπόθεση εκδικάστηκε στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Γιαννιτσών όπου οι καθηγητές του 2ου ΓΕΛ καταδικάστηκαν για την πρώτη κατηγορία σε ποινή φυλάκισης ενός έτους με τριετή αναστολή. Τα διοικητικά συμβούλια των Α,Β,Γ,Δ, και Ε ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης δηλώνουν την αμέριστη αλληλεγγύη και τη συμπαράσταση τους ξανά στους σαράντα καθηγητές καταγγέλλοντας για άλλη ακόμη φορά την αυταρχική και αντιδημοκρατική συμπεριφορά της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας, η οποία προχώρησε σε ανάλγητη εφαρμογή του αυταρχικού πειθαρχικού δικαίου του ν. 4093/12 θέτοντας ήδη σε αργία τον διευθυντή του 1ου ΕΠΑΛ Γιαννιτσών - τότε προϊστάμενο Γραφείου Εκπαίδευσης - για την εμπλοκή του στην υπόθεσΗ

Αναβολή της δίκης
Το 2ο Γενικό Λύκειο Γιαννιτσών παρέμεινε κλειστό την προηγούμενη Τρίτη, εφόσον είκοσι ένας καθηγητές θα απουσίαζαν προκειμένου να παρευρεθούν στο Β' Τριμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης. Όλοι λοιπόν βρέθηκαν στο δικαστήριο και ο πρώην διευθυντής πήρε αναβολή με την αιτιολογία ότι απουσίαζε ο δικηγόρος του. Η επόμενη δικάσιμος ορίστηκε για τον Οκτώβριο, οπότε η ταλαιπωρία θα έχει συνέχεια για τους καθηγητές...    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΚΑΘΡΕΦΤΗΣπελλας Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.