Σημαντικά Νέα

Σχέδια για επιβολή διδάκτρων στο Α.Π.Θ.


Η πρυτανεία του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης(ΑΠΘ) δρομολογεί την επιβολή διδάκτρων σε όλα τα Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ), την ώρα που οι φοιτητές ήδη βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για σίτιση, στέγαση, συγγράμματα και αναλώσιμα.
 

  Ήδη σε αρκετά τμήματα, όπως Φυσικό, Γεωλογικό και Οικονομικό Νομικής, αποφασίστηκε να προβλέπονται δίδακτρα στα μεταπτυχιακά, ενώ το θέμα θα συζητηθεί και στη σύγκλητο της Τετάρτης 24 Απριλίου. Η απόφαση των τμημάτων υποτίθεται πως είναι προσωρινή και μόνο δυνητική μέχρι η σύγκλητος να συνέρθει και να αποφανθεί οριστικά και συνολικά, οπότε και τα τμήματα θα επανέλθουν για να συγκεκριμενοποιήσουν το ύψος (!) των διδάκτρων.
  Το Συντονιστικό Μεταπτυχιακών και Υποψηφίων Διδακτόρων ΑΠΘ και ΠΑΜΑΚ, σημειώνει πως αυτές οι εξελίξεις πρέπει να αποτελέσουν αιτία ξεσηκωμού. Καλούν παράλληλα τους συλλόγους μεταπτυχιακών και υποψήφιων διδακτόρων του ΑΠΘ να συμμετέχουν μαζικά στη συνεδρίαση της Συγκλήτου την Τετάρτη 24 Απρίλη, στις 9.30 π.μ. και να απαιτήσουν από τη Σύγκλητο να πάρει εκ νέου απόφαση (είχε πάρει το 2008) για δωρεάν λειτουργία όλων των ΠΜΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΚΑΘΡΕΦΤΗΣπελλας Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.