Σημαντικά Νέα

ΜΕ ΠΛΗΘΟΣ ΚΟΣΜΟY ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΟΜΟΓΕΝΩΝ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΝΤΙΩΝ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ... ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ..!!!





Την Πέμπτη, 14 Μαρτίου 2013, πραγματοποιήθηκε έξω από τη Βουλή των Ελλήνων Συλλαλητήριο, ενάντια στον άδικο νόμο 4093/2012, ο οποίος καταργεί το βοήθημα που λάμβαναν μέσω του ΟΓΑ οι υπερήλικες βορειοηπειρώτες και πόντιοι.
Η απόφαση αυτή στερεί ακόμη και το δικαίωμα στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Συντονισμένοι οι βορειοηπειρωτικοί φορείς με πρωτοβουλία της οργάνωσης "Ομόνοια" ένωσαν τις φωνές τους με τους αδερφούς Ποντίους.

Ακολούθησε συμβολική πορεία προς το «Ζάππειο Μέγαρο», το οποίο αποτελεί δωρεά προς το Ελληνικό κράτος δυο σπουδαίων βορειοηπειρωτών ευεργετών, των εξαδέλφων Ζάππα. Η πορεία επέστρεψε στη Βουλή, όπου και κατατέθηκε το υπόμνημα απ’ την επιτροπή. Αφού εψάλη ο εθνικός ύμνος, το συλλαλητήριο διαλύθηκε ειρηνικά με την υπόσχεση της ανανέωσης του ραντεβού σε μια νέα δυνατή διαδήλωση.
Δυναμικό παρόν έδωσε η "Νεολαία Βορειοηπειρωτών", η οποία απ' την πρώτη στιγμή βρίσκεται στο πλευρό των υπερηλίκων, στηρίζοντας τους με κάθε δυνατό τρόπο και θα συνεχίσει έως τη δικαίωση του αγώνα αυτού.

Για τους βορειοηπειρώτες το ζήτημα είναι πρωτίστως εθνικό. Το βοήθημα του ΟΓΑ υπήρξε μια ανάσα ελπίδας για την ιδιαίτερη μας πατρίδα. Η διακοπή του, αυτονόητα, θα έχει ως αποτέλεσμα την περαιτέρω ερήμωση του τόπου. Δεν προτιθέμεθα να αφήσουμε την αδικία αυτή να περάσει.
Ο αγώνας θα συνεχίσει μέχρι τελικής δικαίωσης.

Νεολαία Βορειοηπειρωτών













-----------------------------------
stoxos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΚΑΘΡΕΦΤΗΣπελλας Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.