Σημαντικά Νέα

Από αναβολή σε αναβολή το Eurogroup



Από αναβολή σε αναβολή το Eurogroup
Μετά από τρεις αναβολές άγνωστη παραμένει μέχρι στιγμής η ώρα έναρξης της συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης στις Βρυξέλλες για το θέμα της Κύπρου.
Η συνεδρίαση ήταν προγραμματισμένη για τις 7 το απόγευμα (ώρα Ελλάδος), αναβλήθηκε αρχικά για τις 21.00 και στη συνέχεια για τις 22.00 το βράδυ. Παρόλα αυτά, δεν άρχισε ούτε στις 11 όπως φάνηκε, ενώ διεθνή μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο ακόμη και για αναβολή της συνεδρίασης για το πρωί της Δευτέρας.
Σύμφωνα με πηγές της Προεδρίας της ΕΕ , ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης συνεχίζει τις διαβουλεύσεις με την Τρόικα. Παράλληλα, ο Πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάιζελμπλουμ ενημερώνει τους 16 υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης για την έκβαση των διαπραγματεύσεων της κυπριακής πλευράς με την Τρόικα.
Ο εκπρόσωπος της κυπριακής κυβέρνησης, Νίκος Χριστοδουλίδης, με μήνυμά του στο Twitter έγραψε ότι άρχισε ένας ακόμη γύρος συνομιλιών μεταξύ του Κύπριου προέδρου, Νικου Αναστασιάδη με τους επικεφαλής της Κομισιόν, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο και του Ευρ. Συμβουλίου, Χέρμαν Βαν Ρομπάι
Σε προηγούμενο «τιτίβισμά» του δήλωσε ότι οι διαβουλεύσεις συνεχίζονται στις Βρυξέλλες, με όλα τα θέματα επί τάπητος. Ωστόσο, πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει «σημάδι συμφωνίας».
«Οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται. Ολα είναι στο τραπέζι... φαίνεται θα είναι μία μακραααα νύχτα», αναφέρει το μήνυμα.
Νωρίτερα ο πρόεδρος Αναστασιάδης είχε γράψει στο λογαριασμό του στο Twitter ότι «Οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται. Καταβάλλουμε τις μέγιστες προσπάθειες για την Κύπρο»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΚΑΘΡΕΦΤΗΣπελλας Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.