Σημαντικά Νέα

ΖΕΙ ΣΕ ΕΝΑ ΑΠΛΟ ΣΠΙΤΙ, ΠΕΤΑΕΙ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΘΕΣΗ, ΕΙΝΑΙ Ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΤΟΥ ΙΚΕΑ ΚΑΙ ΤΑΪΖΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΣΚ@ΤΑ...!





Ο Σουηδός ιδιοκτήτης του ΙΚΕΑ, μπορεί να είχε το 2012 ετήσιο κέρδος 3 δισ. ευρώ και πωλήσεις 26 δισ. ευρώ σε περίπου 44 χώρες, όμως δεν αγαπά τις υπερβολές και τις πολυέξοδες διακοπές. Η κυριαρχία του ΙΚΕΑ είναι φανερή καθώς είναι ο 3ος καταναλωτής ξύλου στον πλανήτη και εκδίδει περισσότερους καταλόγους από τις Βίβλους που τυπώνονται συνολικά σε όλο τον κόσμο, όμως προτιμά να ζει σεμνά.

Ο Ίνγκβαρ Κάμπραντ είναι ο δισεκατομμυριούχος του κολοσσού ΙΚΕΑ, ζει σε ένα απλό σπίτι στην Ελβετία, τρελαίνεται για τα κεφτεδάκια της εταιρείας του, είναι 87 ετών και σύμφωνα με τα ρεπορτάζ ψωνίζει από τη λαϊκή της γειτονιάς του και μάλιστα προς το μεσημέρι για να πετυχαίνει τις προσφορές και να αγοράζει όταν οι τιμές είναι χαμηλότερες. Υπάρχουν πολλοί βέβαια που ισχυρίζονται ότι αυτή η επιτυχία είναι απολύτως υπολογισμένη εδώ και δεκαετίες με πολύ προσοχή από τον Κάμπραντ.

Σύμφωνα με πρώην υπαλλήλους του, ο ιδιοκτήτης του ΙΚΕΑ έχει μια βίλα στη Σουηδική εξοχή, έναν αμπελώνα στην Προβάνς της Γαλλίας εκτός από το «απλό» σπιτάκι της Ελβετίας. Επίσης πριν λίγα χρόνια αποκαλύφθηκε ότι το 1942 ήταν οπαδός του τότε Σουηδικού φασιστικού κόμματος. Και πως με την αρχική επιτυχία της εταιρείας την δεκαετία του '70, «ξεσάλωνε» φορώντας χειροποίητα κοστούμια και οδηγώντας Πόρσε.

Μετά το σκάνδαλο ζήτησε συγγνώμη από τους υπαλλήλους του και διπλασίασε το ποσό των φιλανθρωπιών του σε 80 εκατομμύρια ευρώ. Οι επικριτές του λένε πως όλα αυτά είναι μια βιτρίνα για να έχει περισσότερους πελάτες.
STOXOS.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΚΑΘΡΕΦΤΗΣπελλας Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.