Σημαντικά Νέα

Νηστίσιμες συνταγές για τη Σαρακοστή



Κρεμώδες ρύζι αγγελόψαρου (ή αλλο ψαρι σούπας)με μικρές σουπιές και σαφράν
600 γρ κρεμμύδι
½ σκελίδα σκόρδου, ξεφλουδισμένη
200 γρ ρύζι αρμπόριο
1 λίτρο ζωμό ψαριού
1 ουρά αγγελόψαρου, κομμένη σε κύβους
στρείδια
2 συκώτια αγγελόψαρου
6 σουπιές
120 ml λευκό κρασί
λίγα νήματα σαφράν
30 ml (2 κουταλιές της σούπας) εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού βούτυρο
1 κουταλάκι του γλυκού μασκαρπόνε
Σοτάρετε τους κύβους ουράς αγγελόψαρου μαζί με το συκώτι αγγελόψαρου και αφήστε τα στην άκρη.
Τοποθετήστε το βούτυρο και το λάδι σε ένα ταψί με χοντρό πάτο, προσθέστε το κρεμμύδι και σοτάρετε αργά χωρίς να το αφήσετε να ροδίσει. Προσθέστε το ρύζι και το λευκό κρασί, αφήστε να το απορροφήσει και προσθέστε σταδιακά το ζωμό, ελέγχοντας το μαγείρεμα.
Περίπου πέντε λεπτά πριν να είναι έτοιμο, προσθέστε το σαφράν και τα κομμάτια ψαριού μαζί με το αγγελόψαρο. Τέλος, προσθέστε το ρύζι και μια κουταλιά τυρί μασκαρπόνε.
Τοποθετήστε το ρύζι σε ένα ίσιο πιάτο, διακοσμώντας το με τις σοταρισμένες σουπιές και μερικά στρείδια.Σκορπίστε ίνες σαφράν πάνω στο ρύζι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΚΑΘΡΕΦΤΗΣπελλας Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.