Σημαντικά Νέα

Απειλές κατά της εκλογικής διαδικασίας από τους «Anonymous»


Απειλές κατά της εκλογικής διαδικασίας από τους «Anonymous»Αναστάτωση στην εκλογική διαδικασία στην Κύπρο προκάλεσαν οι «Αnonymous», οι οποίοι, σύμφωνα με πληροφορίες, για λίγη ώρα έστειλαν πολυάριθμα e-mail στην ιστοσελίδα του υπουργείου Εσωτερικών, χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να δημιουργήσουν πραγματική ζημιά. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα e-mail στάλθηκαν σε μία από τις ιστοσελίδες του υπουργείου Εσωτερικών, λίγο μετά το μεσημέρι.
Το Γραφείο Διερεύνησης Αδικημάτων Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Αστυνομίας, σύμφωνα με τον Φιλελεύθερο, διερευνά βίντεο το οποίο αναρτήθηκε στο διαδίκτυο από τους «Ανώνυμους», οι οποίοι απειλούν ότι θα κτυπήσουν το μηχανογραφικό σύστημα του Υπουργείου Εσωτερικών την ώρα των αποτελεσμάτων.

Ο Αρχηγός Αστυνομίας Μιχάλης Παπαγεωργίου, ερωτηθείς για το θέμα δήλωσε ότι η όποια πληροφορία, από την στιγμή που επηρεάζει τις εκλογές , μεταβιβάζεται αμέσως στον Γενικό Έφορο Εκλογών ή αν δεν είναι τόσο σοβαρή στον Έφορο Εκλογής της οικείας Επαρχίας.

«Σε αυτή την περίπτωση από την στιγμή που ενημερωθήκαμε γι' αυτή την πληροφορία, την μεταβιβάσαμε αμέσως στον Γενικό Έφορο Εκλογών και στο Τμήμα Υπηρεσιών Μηχανογράφησης που έχει την ευθύνη του συγκεκριμένου προγράμματος. Ωστόσο, δίχως να είμαι απόλυτα γνώστης του μηχανογραφημένου προγράμματος, θεωρώ ότι υπάρχει επαρκής ασφάλεια και η πιθανότητα να παρέμβουν στο μηχανογραφημένο πρόγραμμα του Γενικού Έφορου Εκλογών είναι πολύ περιορισμένο, να μην πω ανύπαρκτο», πρόσθεσε.

Σε ερώτηση αν έχει ζητηθεί από το αρμόδιο Τμήμα της Αστυνομίας, οποιαδήποτε τεχνική βοήθεια , ο κ. Παπαγεωργίου είπε ότι από την στιγμή που πήραν την πληροφορία αυτή έδωσαν ήδη οδηγίες στο αρμόδιο γραφείο να την διερευνήσει, δηλαδή κατά πόσο είναι αξιόπιστη ή πρόκειται για ένα κακόβουλο αστείο.

Σε ερώτηση αν διερευνάται ακόμη αν είναι γνήσιο ή όχι το βίντεο, ο κ. Παπαγεωργίου είπε ότι το σημαντικό είναι κατά πόσο υπάρχει αυτή η δυνατότητα να παρέμβουν. «Η δική μου εκτίμηση είναι ότι δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα», συμπλήρωσε.

«Η διερεύνηση έχει ανατεθεί στο αρμόδιο Γραφείο Διερεύνησης Αδικημάτων Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Αστυνομίας. Αν δούμε ότι θα χρειαστεί η βοήθεια είτε της Europol είτε της Interpol, στα σίγουρα θα καταφύγουμε και σε αυτούς», κατέληξε.

Ασσιώτης: Θωρακισμένα από επιθέσεις μέσω διαδικτύου τα συστήματα του Υπουργείου

Τη διαβεβαίωση ότι έχουν ληφθεί μέτρα τα οποία θωρακίζουν τα ηλεκτρονικά συστήματα του Υπουργείου Εσωτερικών από επιθέσεις μέσω διαδικτύου, εξέφρασε ο Γενικός Έφορος Εκλογής Ανδρέας Ασσιώτης, κληθείς να σχολιάσει πληροφορίες για ενδεχόμενη επίθεση από τους «Anonymous» στο σύστημα του Υπουργείου κατά την ώρα των αποτελεσμάτων για τις προεδρικές εκλογές.

«Είχαμε επαφή με τον Αρχηγό της Αστυνομίας και το Τμήμα Υπηρεσιών Πληροφορικής, έχουν ληφθεί μέτρα τα οποία θωρακίζουν τα συστήματα μας εναντίον τέτοιων επιθέσεων», είπε ο κ. Ασσιώτης, διαβεβαιώνοντας ότι "τα αποτελέσματα θα εκδοθούν υπό οποιεσδήποτε συνθήκες».

«Κατά συνέπεια ανεξάρτητα από τις δυσκολίες που ενδεχομένως να προκαλέσουν τέτοιες απόπειρες εναντίον των ηλεκτρονικών συστημάτων του Υπουργείου Εσωτερικών , τα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών θα βγουν τις ώρες και μέσα στις προθεσμίες που έχουμε δεσμευθεί να τα εκδώσουμε», κατέληξε ο κ. Ασσιώτης.
Πηγή: Φιλελεύθερος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΚΑΘΡΕΦΤΗΣπελλας Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.