Σημαντικά Νέα

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ! ΝΙΚΟΣ ΡΙΖΟΣ: "Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΗ"


Στην ολοκληρωμένη άποψη που προσπαθούμε να δώσουμε σχετικά με το θέμα που ανέκυψε με την αναίτια και πρόωρη μεταφορά της λαϊκής αγοράς της Αριδαίας από την ιστορική τοποθεσία της σε ακραίο σημείο της πόλης, για λόγους που μόνο ο Δήμαρχος Αλμωπίας γνωρίζει.

 Ζητήσαμε την άποψη το Προέδρου του Εμπορ.Συλλόγου Αλμωπίας και ιδιοκτήτη γνωστής επιχείρησης στην πλατεία Αγγελή Γάτσου, κ.Νίκου Ρίζου, ώστε να μπορέσουν οι  δημότες να σχηματίσουν πιο ξεκάθαρη άποψη σχετικά με το χρονικό της υπόθεσης αλλά και τους αίτιους του προβλήματος, που πρωτίστως αγγίζει τον εκλεγμένο Δήμαρχο όπως έχουμε αναφέρει σε πρόσφατη ανάρτηση μας, ο οποίος διαθέτει ως θεσμός "και το μαχαίρι και το καρπούζι".

Για να ξεκαθαρίσουμε ο νέος πρόεδρος ανέλαβε όταν ήδη η πρώτη εκσκαφή είχε ξεκινήσει. Άρα οφείλουμε να του αναγνωρίσουμε ότι βρέθηκε σε μία κατάσταση προ τετελεσμένων γεγονότων.

Στην ολιγόωρη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε, ο κ.Ρίζος μας βοήθησε με ακόμη περισσότερες λεπτομέρειες. Διαισθανόμενος όπως ο ίδιος ανέφερε την ανάγκη να γνωρίζουν όλοι επαγγελματίες τι ακριβώς συμβαίνει.

Νικ.Ρίζος:"Το θέμα ανέκυψε από τις σποραδικές διακοπές της υδροδότησης της πόλης από το ξεκίνημα των εργασιών για την εγκατάσταση του νέου αποχετευτικού συστήματος, στην πόλη της Αριδαίας."  

"Αμέσως κινητοποιήθηκε ο εμπορικός Σύλλογος"

 Οργανώθηκε από τον Εμπορ.Σύλλογο στις 12  Σεπτεμβρίου, συνάντηση φορέων που εμπλέκονται και τους αγγίζει το πρόβλημα. Δυστυχώς ήταν φτωχή η παρουσία εκείνη την ημέρα (παρόντες ήταν η κα Χιτσκάκη ως εκπρόσωπος των πολιτ. μηχανικών και πλήθος πολιτικών μηχανικών από την Αλμωπία.) 
Αδικαιολόγητη από ορισμένους η απουσία, όπως επίσης ορισμένοι εκπρόσωποι απλά δεν μπόρεσαν να παραστούν για δικούς τους λόγους και τελικά  δεν είχε τα αναμενώμενα αποτελέσματα.
Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος, δεν δίνει παρουσία σε καφενεία για σοβαρές συζητήσεις(!) αναφερόμενος σε γνωστή επιχείρηση στο Δασάκι της Αριδαίας, όπου μέχρι και ο Οικουμενικός Πατριάρχης, αλλά και πολλοί άλλοι τίμησαν."
"Στις 29 Σεπτεμβρίου και ενώ τα προβλήματα και οι διαμαρτυρίες των δημοτών συσσωρεύονται και πολλάπλασιάζονται, απεστάλη από τον Εμπορικό και β' επιστολή σε όλους τους φορείς τους ενδιαφερόμενους και την εταιρία ανάληψης του έργου την ΤΕΔΡΑ και ορίστηκε συνάντηση στο Δημαρχείο στις 25 Οκτωβρίου του ιδίου έτους."
"Μετά από τη συνάντηση υπήρξε δέσμευση από τον εκπρόσωπο της ΤΕΔΡΑ, για μερική ασφαλτόστρωση των οδών που ήδη έχουν περατωθεί τα έργα και είναι μεγάλη κυκλοφορίας και ορισμένες κεντρικές οδοί, όπως η Παύλου Μελά, η Ξενιτίδη, κλπ."
"Δυστυχώς όσον αφορά το θέμα που προέκυψε με τη μεταφορά της λαϊκής αγοράς οι προφορικές διαβεβαιώσεις και σε εκείνη τη συνάντηση δόθηκαν από τη δημοτική αρχή και προσωπικά το Δήμαρχο προς τους ενδιαφερόμενους φορείς, ότι δεν πρόκειται να γίνει μετακίνηση σε άλλο σημείο της πόλης πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων!"

"Ελπίδες για τήρηση των λεχθέντων υπήρξαν, αφού παράτυπα από σχετική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, όπως μάθαμε αργότερα, πραγματοποιήθηκε η λαϊκή αγορά για 2 εβδομάδες στην ιστορική της τοποθεσία παρ' ότι υπήρξε έγγραφη ειδοποίηση προς τους ενδιαφερόμενους για μετακίνηση της λαϊκής μετά τις 3 Νοεμβρίου και όλοι πιστέψαμε ότι τελικά θα τηρηθούν τα λεχθέντα και ότι η δημοτική αρχή διευθέτησε το πρόβλημα. Τα υπόλοιπα είναι γνωστά!"

Νίκος Ρίζος: "Ως θεσμός εκπροσωπώ όλους τους επαγγελματίες και δεν είναι αρμοδιότητα μου να καθορίζω τα θέματα της μετακίνησης ή όχι της λαϊκής αγοράς. Το θέμα αφορά πρωτίστως τους εκπροσώπους των λαϊκατζήδων, που δυστυχώς για λόγους που οι ίδιοι γνωρίζουν, δεν παρέστησαν σε καμία από τις δύο συναντήσεις, παρά μόνο στην Τρίτη συνάντηση στις 7 Δεκεμβρίου κάποιοι μεμονωμένα ως πωλητές …!"

"Θέλουμε να κάνουμε γνωστό ότι ο Εμπορικός Σύλλογος Αλμωπίας ουδέποτε ενημερώθηκε για τις σχετικές αποφάσεις που λαμβάνονται ερήμην του και η ενημέρωση προς το σύλλογο γίνεται κατά το δοκούν και κυρίως σε προφορικό επίπεδο(!)"

"Λάβαμε την εντολή να οδηγήσουμε τον Εμπορικό Σύλλογο σε πρωτοπόρο στα θέματα που εμπίπτουν στις αρμοδιότητες του και είναι γνωστό και κοινό μυστικό, ότι ως τώρα δυστυχώς ήταν ένας σύλλογος-σφραγίδα με ότι σημαίνει αυτό για την ως τώρα πορεία της πολυπαθούς αγοράς της Αριδαίας και των περιχώρων για τη διαρκή πτωτική της πορεία!"

"Το νέο δ.σ. ελπίζουμε να φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών και προκλήσεων των καιρών. Ζητούμε από όλους να στηριχθεί η προσπάθεια μας προς όφελος όλων μας!"

"Ευχαριστώ τον ΚΑΘΡΕΦΤΗπελλας, τους συνεργάτες και τους συντελεστές του ιστιοχώρου ενημέρωσης για το Νομό Πέλλας, που στα τόσο σημαντικά ζητήματα στέκεται με υπευθυνότητα δίπλα μας."

"Με την ευκαιρία που μου δίνεται, εύχομαι σε όλους τους δημότες του Δήμου Αλμωπίας να έχουν μια καλή οικονομική χρονιά.
 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!"



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΚΑΘΡΕΦΤΗΣπελλας Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.