Σημαντικά Νέα

Τούρκος ισλαμιστής δίνει την χαριστική βολή στον Ρώσο πρεσβευτή...

Φωτογραφία-σοκ όπου ο 22χρονος δολοφόνος αστυνομικός σε διαθεσιμότητα Μερτ Αλτιντάς δίνει την χαριστική βολή στον Ρώσος πρεσβευτή στην Αγκυρα Αντρέι Καρλόφ ήρθε πριν λίγο στην δημοσιότητα.
 
Ο δράστης ήταν αστυνομικός, οπαδός του ιμάμη Φ.Γκιουλέν που βρίσκεται ως φυγάδας στις ΗΠΑ που είχε αποταχθεί από το αστυνομικό σώμα στο πλαίσιο των μαζικών εκκαθαρίσεων μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου. Ηδη έχουν συλληφθεί η μητέρα και η αδελφή του.
 
O πρεσβευτής της Μόσχας, πυροβολήθηκε ενώ βρισκόταν σε εγκαίνια έκθεσης γκαλερί και άφησε εκεί την τελευταία του πνοή. Τον θάνατό του επιβεβαίωσε και το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών. Από τους 3 τραυματίες, κανένας δεν είναι σε σοβαρή κατάσταση και ήδη πήραν εξιτήριο από το νοσοκομείο. 
 
Τουρκικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι ακούγονταν για περίπου 25 λεπτά πυροβολισμοί, ενώ γίνονταν επιχείρηση των Ειδικών Δυνάμεων για τη σύλληψη του δράστη. Ο ένοπλος έπεσε νεκρός από αστυνομικά πυρά. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, μιλούσε τουρκικά και φώναζε «Δεν θα βγω από εδώ ζωντανός, μην με πλησιάζετε!»
 
Ο δράστης, σύμφωνα με την ίδια πηγή, φώναξε "Εσείς μας σκοτώνετε στον Χαλέπι κι εμείς εδώ" και μετά ζήτησε από τον κόσμο να φύγει. Οσο οι παριστάμενοι έβγαιναν, πυροβόλησε ξανά το σώμα του πρέσβη. Ακόμη, πληροφορίες αναφέρουν ότι μπήκε στην έκθεση δείχνοντας ταυτότητα αστυνομικού. Στην γκαλερί βρίσκονταν περίπου 100 άτομα και το κτίριο εκκενώθηκε αμέσως.
 
Η επίθεση εναντίον του Ρώσου πρεσβευτή, έγινε μια ημέρα πριν την επίσκεψη του Μεβλούτ Τσαβούσογλου στη Μόσχα για συζητήσεις με τον Ρώσο και τον Ιρανό ομόλογό του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΚΑΘΡΕΦΤΗΣπελλας Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.