Σημαντικά Νέα

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ "ΦΑΡΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ" ΕΠΙΣΚΕΦΤΗΚΑΝ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΚΑΖΑΝΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΥΚΑΡΠΗ ΠΕΛΛΑΣ

Τα παιδια του "ΦΑΡΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ" συνοδευόμενα από τον Εφημέριο της ενορίας τους Αρχιμανδρίτη π. Αθηναγόρα (περισσότερα δείτε εδώ), είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν το περασμένο Σάββατο ένα παραδοσιακό αποστακτήριο στην Πολυκάρπη Πέλλας.

Στο γραφικό χωριό της Πολυκάρπης, εκεί όπου πριν τις μεγάλες ανδιαρθώσεις των αγροτικών καλλιεργειών υπήρχε ένας υπέροχος μεγάλος αμπελώνας εκτοντάδων στρεμμάτων και που αποτελεί ακόμη την εστία της εξάπλωσης της τοπικής ποικιλίας "Αμάσι" από το 1925,  σε απόσταση μόλις ολίγων λεπτών από τα αμπέλια του χωριού, βρίσκεται το παραδοσιακό αποστακτήριο Αν. Χατζηγρηγορίου το οποίο έχει ανοιχτές τις "πόρτες του", για να υποδεχθεί όσους θέλουν να αποστάξουν τα δικά τους τσίπουρα αλλά και για όσους θέλουν να μυιθούν στα "μυστικά" του τσίπουρου. 
Ο ιδιοκτήτης του αποστακτηρίου Θεόδ.Χαρανίδης περιέγραψε στους επισκέπτες αναλυτικά τη διαδικάσία και με μεγάλη προθυμία εξήγησε τη διαδικασία, αλλά και τα μυστικά της απόσταξης
Στο παραδοσιακό αποστακτήριο της Αναστασίας Χατζηγρηγορίου, η παραγωγή του τσίπουρου αποτελεί μια πραγματική ιεροτελεστία, καθώς σε μεγάλο βαθμό είναι αυτή που δίνει στο τσίπουρο την ιδανική του γεύση, χωρίς όμως να αλλοιωθεί η άριστη ποιότητα του αποστάγματος διατηρώντας τον αυθεντικό χαρακτήρα του.







ΚΑΘΡΕΦΤΗΣπελλας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΚΑΘΡΕΦΤΗΣπελλας Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.