Σημαντικά Νέα

Πώς χρησιμοποιούμε το Google Maps στο κινητό μας όταν δεν έχουμε σύνδεση

Βρισκόμαστε σε άγνωστη περιοχή (ή χώρα) και το smartphone μας αρνείται να συνδεθεί στο ίντερνετ; Κανένα πρόβλημα. Η λειτουργία «offline areas» μάς δείχνει το δρόμο.

Από τα πιο ... αγχωτικά πράγματα που μπορούν να μας συμβούν είναι να χαθούμε σε ένα μέρος που δεν γνωρίζουμε χωρίς να έχουμε σύνδεση στο κινητό. Και, συνεπώς, ο χάρτης στο smartphone μας να μη φορτώνει καθόλου, να εμφανίζεται υπερβολικά αργά ή να μας δείχνει εντελώς λάθος την τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε.
Η Google, λοιπόν, έχει βρει έναν τρόπο να ξεπεράσουμε αυτά τα προβλήματα μέσω της λειτουργίας «offline areas», που δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να κατεβάζουν αναλυτικούς χάρτες στα κινητά τους, έτσι ώστε να ψάχνουν προορισμούς ή να λαμβάνουν οδηγίες χωρίς να χρειάζεται να έχουν σύνδεση δεδομένων ή WiFi.
Και, μάλιστα, είναι αρκετά εύκολο να το κάνουμε, αν εξαιρέσουμε ότι οι συγκεκριμένοι χάρτες μπορεί να είναι μεγάλοι σε μέγεθος και χρειάζεται να έχουμε αρκετό διαθέσιμο χώρο στο κινητό μας πριν αρχίσουμε να τους κατεβάζουμε.
Πώς, γίνεται, λοιπόν, η διαδικασία; Ανοίγουμε το Google Maps, επιλέγουμε «offline areas» από τη στήλη των εργαλείων στα αριστερά και, στη συνέχεια, επιλέγουμε τον χάρτη που θέλουμε.
Μετά, πατάμε το πλήκτρο (+) στο κάτω δεξιά μέρος της οθόνης και διαλέγουμε την περιοχή του χάρτη που θέλουμε να κατεβάσουμε.
Καθένας από αυτούς τους χάρτες είναι το μέγιστο 250 MB και καλύπτει 120.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα, οπότε δεν θα μπορούσαμε να κατεβάσουμε την έκταση... ολόκληρης της χώρας. Είναι, όμως, ό,τι πρέπει για να έχουμε την εικόνα του κέντρου της πόλης στην οποία βρισκόμαστε. Η λειτουργία έχει σχεδιαστεί για να βοηθά όσους ταξιδεύουν συχνά σε μέρη με ασθενή σύνδεση δεδομένων ή ακόμα και ξένες χώρες – αλλά όχι για να αντικαταστήσει πλήρως μια περιήγηση με κανονική σύνδεση.
Όσον αφορά το όνομα που βάζουμε στην αναζήτηση, είναι απλό όταν θέλουμε να κατεβάσουμε τον χάρτη μιας ολόκληρης πόλης, αλλά είναι καλύτερα να εντάσσουμε πιο λεπτομερείς πληροφορίες αν αναζητούμε περισσότερους και μικρότερους χάρτες ώστε να εξοικονομήσουμε και χώρο στο κινητό μας.
Επίσης, ο χάρτης που κατεβάζουμε ανοίγει αυτόματα μέσα στη συγκεκριμένη εφαρμογή, οπότε δεν χρειάζεται να τον ανοίξουμε χωριστά αν θελήσουμε να περιηγηθούμε χωρίς σύνδεση.
Ακόμα, μπορούμε να του κάνουμε update σε τακτά χρονικά διαστήματα για να μην πιαστούμε απροετοίμαστοι αν π.χ. κλείσει ξαφνικά ένας δρόμος.
Τέλος, η λειτουργία είναι ρυθμισμένη με τέτοιο τρόπο, ώστε ο χάρτης που επιλέγουμε να παραμένει εγκατεστημένος στο κινητό μας μέχρι και 30 μέρες προτού διαγραφεί αυτομάτως για να αφήσει τον χώρο ελεύθερο. 
womantoc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΚΑΘΡΕΦΤΗΣπελλας Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.