Σημαντικά Νέα

Δείτε τα μπλόκα των αγροτών στο Ν.Πέλλας και πλησίον

Στην Πέλλα,
 έχουν στηθεί δύο μπλόκα στον κόμβο του Μελισσίου και στην Παραλίμνη, επί της εθνικής οδού Γιαννιτσών-Θεσσαλονίκης, όπως επισήμανε ο αγροτοσυνδικαλιστής Παναγιώτης Ανδρικόπουλος, «σήμερα δεν υπάρχει σκέψη για κλείσιμο δρόμων, αυτό που επιχειρείται είναι τα δύο μπλόκα της Πέλλας να γίνουν ένα».

Κλειστή παρέμεινε η Εθνική Οδός από τις 7.30 το απόγευμα στο ύψος των Μαλγάρων, με τους συγκεντρωμένους αγρότες να υπόσχονται ότι θα την ανοίξουν από ώρα σε ώρα. Αντίστοιχη ήταν και η δράση στο μπλόκο στην Χαλκηδόνα, το οποίο έκλεισε γύρω στις 7 και άνοιξε και αυτό λίγο μετά τις 9 το βράδυ. Πάντως οι συγκεντρωμένοι στα Μάλγαρα υποστήριξαν ότι η κινητοποίηση θα είναι σήμερα πολύ πιο έντονη, και τα διαστήματα που θα κλείνει η Εθνική Οδός πιο συχνά και αρκετά μεγαλύτερα σε χρονική διάρκεια. 

Ημαθία
Το μπλόκο της Κουλούρας στον Νομό Ημαθίας στήνεται στην Εγνατία Οδό και ήδη αριθμεί περισσότερα από 350 τρακτέρ. Την Παρασκευή θα γίνει «κατάληψη του οδοστρώματος» όπως τόνισε ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Βέροιας Τάσος Χαλκίδης, μέλος της Πρωτοβουλίας Αγροτών. 
Στο μπλόκο της Κουλούρας συγκεντρώνονται άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα από Βελβεντό Κοζάνης, Καστοριά, Νάουσα, Γρεβενά και από την Πιερία και την Πέλλα.

Τέμπη
Στα Τέμπη αυξάνεται διαρκώς η δύναμη των τρακτέρ που βρίσκονται στο μπλόκο. Όπως ανακοίνωσε η συντονιστική τους ομάδα, θα κλείσουν αύριο συμβολικά την Εθνική Οδό μεταξύ 12 και 2 το μεσημέρι. Αργά το απόγευμα θα αποφασίσουν για την συνέχιση των κινητοποιήσεων.
Το μπλόκο καλεί το Σάββατο στις 12 το μεσημέρι στην κοιλάδα, εκπροσώπους των λοιπών μπλόκων που έχουν στηθεί ή θα στηθούν μέσα στις επόμενες μέρες σε κομβικά σημεία του εθνικού δικτύου, προκειμένου να συντονίσουν τις ενέργειες τους. Μέχρι τότε οι αγρότες αναμένουν πρωτοβουλίες από τον ίδιο τον πρωθυπουργό και από Δευτέρα, ανάλογα με τις εξελίξεις, θα σταθμίσουν και τη στάση τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΚΑΘΡΕΦΤΗΣπελλας Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.