Σημαντικά Νέα

ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΜΑΥΡΗ ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΚΑΙ ΠΙΚΡΗ ΔΕΥΤΕΡΑ!!!

Την Κυριακή ολοκληρώνεται η τρίμηνη προεκλογική εκστρατεία για την ανάδειξη του νέου προέδρου της ΝΔ, αλλά στο κόμμα έχει ήδη δημιουργηθεί ένα χάσμα μεταξύ των “καραμανλικών” και των “μητσοτακικών” που μπορεί ανάλογα και με το αποτέλεσμα της αναμέτρησης του Βαγγέλη Μεϊμαράκη και του Κυριάκου Μητσοτάκη να οδηγήσει την παράταξη ακόμη και στη διάσπαση.
Μπορεί οι δύο υποψήφιοι να χρησιμοποιούν τη λέξη “ενότητα” στις ομιλίες και στις συνεντεύξεις τους αλλά αυτό κατά βάσιν είναι προσχηματικό, αφού η ΝΔ έχει ήδη σπάσει σε δύο κομμάτια εν όψει των εκλογών της Κυριακής. Σε αυτούς που υποστηρίζουν την υποψηφιότητα του κ. Μεϊμαράκη και σε αυτούς που επιθυμούν να δουν ξανά το κόμμα να περνάει σε έναν Μητσοτάκη.
Γίνεται ένας αγώνας μεταξύ των δύο πλευρών για το ποιος θα πάρει τα ηνία του κόμματος και ποιος θα πλασαριστεί πιο κοντά στον νέο πρόεδρο για την επόμενη ημέρα στη ΝΔ. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο όχι μόνοι οι δύο υποψήφιοι έχουν ανταλλάξει αιχμές μεταξύ τους, αλλά και συνεργάτες και υποστηρικτές αυτών έχουν επιτεθεί σφόδρα κατά του αντιπάλου.
Μην ξεχνάμε πώς ο Ευριπίδης Στυλιανίδης μέσω άρθρου του στο pronews.gr είχε χαρακτηρίσει τις θέσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη “συνιστώσα” όταν ο υποψήφιος για την αρχηγία της ΝΔ είχε επιτεθεί στον Κώστα Καραμανλή για τη στήριξη που παρείχε στον κ. Μεϊμαράκη και την εξίσου σε υψηλούς τόνους απάντηση του προέδρου της νεολαίας του ΕΛΚ Κ. Κυρανάκη, ο οποίος στηρίζει τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Τέτοιες συγκρούσεις έχουν υπάρξει αρκετές στον προεκλογικό αγώνα μεταξύ των δύο υποψηφίων, ενώ βεβαίως διαφορετική είναι η προσέγγιση τους και στο θέμα τι θα πράξουν την επόμενη ημέρα με τον ΣΥΡΙΖΑ.
Ο μεν Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θέλει ούτε να ακούσει συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ και είναι βέβαιο πώς θα πράξει ότι είναι δυνατόν προκειμένου η χώρα να οδηγηθεί σε εκλογές το συντομότερο δυνατόν για να απαλλαγεί η Ελλάδα από αυτή την κυβέρνηση, ο δε Βαγγέλης Μεϊμαράκης αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο, όπως τουλάχιστον αναφέρουν οι επικριτές του, της συναίνεσης και της στήριξης του Αλέξη Τσίπρα.
Στο επιχείρημα δε της πλευράς των “μητσοτακικών” πώς ο Κυριάκος είναι ένα νέο πρόσωπο που μπορεί να κερδίσει τον Αλέξη Τσίπρα στις εκλογές οι “καραμανλικοί” που υποστηρίζουν τον Β. Μεϊμαράκη επισημαίνουν ότι το όνομα “Μητσοτάκης” είναι απεχθές και δεν έχει καμία τύχη η παράταξη να οδηγηθεί ξανά σε νίκη.
Οι πληγές που έχουν ανοίξει στη ΝΔ από τη σύγκρουση μεταξύ “καραμανλικών” και “μητσοτακικών” μπορεί να μην επουλωθούν την επόμενη της Κυριακής και να οδηγήσουν την παράταξη σε περιπέτειες ιδίως αν η διαφορά μεταξύ των δύο υποψηφίων είναι μικρή όπως εκτιμάται (κάποιοι θέλουν την ψαλίδα να είναι από 54%-46% και μικρότερη με πρώτο τον Β. Μεϊμαράκη).
Σε μία τέτοια περίπτωση ο δεύτερος θα αμφισβητήσει τον πρώτο και πρόεδρο της ΝΔ, πυροδοτώντας ένα νέο κύκλο σύγκρουσης μεταξύ “καραμανλικών” και “μητσοτακικών” η οποία μπορεί να οδηγήσει και σε διάσπαση την παράταξη τη στιγμή μάλιστα που γίνονται συζητήσεις για την δημιουργία ενός πιο δεξιού κόμματος που θα μπορέσει να απορροφήσει και τη Χρυσή Αυγή.
Μέχρι τότε πάντως, και στις τρεις ημέρες που τους απομένουν μέχρι να κλείσουν οι κάλπες, οι κ.κ. Μεϊμαράκης και Μητσοτάκης και τα επιτελεία τους επικεντρώνονται στη μεγάλη μάχη να προσελκύσουν όσους περισσότερους ψηφοφόρους μπορούν απ' αυτούς που στον πρώτο γύρο επέλεξαν Απόστολο Τζιτζικώστα και Άδωνι Γεωργιάδη.
Ο Α. Γεωργιάδης στήριξε εξ' αρχής τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ ο Απόστολος Τζιτζικώστας αφενός κράτησε ουδέτερη στάση, αφετέρου όμως οι κινήσεις του δείχνουν πώς τάσσεται και αυτός υπέρ της υποψηφιότητας του κ. Μητσοτάκη. Το ερώτημα όμως είναι, οι ψηφοφόροι τους θα τους ακολουθήσουν ή θα επιλέξουν τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη που βρίσκεται πιο κοντά να κόψει το νήμα, ακολουθώντας “αντιμητσοτακική” γραμμή;
Κυριακή κοντή γιορτή όπως λέει και ο λαός. Θα δούμε ποιος θα είναι ο νικητής και ποιο θα είναι το μέλλον της παράταξης σε μία κρίσιμη καμπή για τη χώρα με τις πολιτικές εξελίξεις να θεωρούνται δεδομένες εντός του 2016 και μάλιστα στην αρχή του.         

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΚΑΘΡΕΦΤΗΣπελλας Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.