Σημαντικά Νέα

Αν δεν σας αρκεί ένα απλό Zenos


Για όποιους τα Zenos E10 και E10 S δεν είναι αρκετά, η γνωστή εταιρία hypercars έφτιαξε μία βελτιωμένη και πιο δυνατή έκδοση της σειράς Ε10, που ακούει στο όνομα E10 R και φορά έναν καινούριο υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα 2,3 λίτρων.
 
 
Ο κινητήρας είναι τοποθετημένος στο κέντρο, βγάζει 350 ίππους και προέρχεται από το Ford Focus RS. Αντί, όμως, από ένα κανονικό, μεταλλικό, τετράπορτο, με τετρακίνηση, αμάξωμα, εδώ έχει να κινήσει μόλις 700 κιλά αλουμίνιο, τα μισά σχεδόν από ότι στο Focus! Έτσι χρειάζεται μόλις 3 δεύτερα να πιάσει τα 100 χ.α.ω. από στάση και φτάνει τα 250 χ.α.ω. τελική.
 
 
Την οδική συμπεριφορά εγγυάται τόσο το χαμηλό βάρος, όσο και η στιβαρότητα του σωληνωτού σασί, σε συνδυασμό με το carbon cockpit. H ανάρτηση είναι με διπλά ψαλίδια εμπρός και πίσω και αμορτισέρ της Bilstein, ειδικά  για το E10 R. Tα ελαστικά είναι Avon ZZS 195/50R16 εμπρός και 225/45R17 πίσω σε 17άρες ζάντες της ΟΖ. Η μη φερόμενη μάζα του συνόλου κάθε τροχού έχει μειωθεί κατά 10 κιλά σε σχέση με τα άλλα δύο μοντέλα!
 
 
Καθίσματα από carbon, θερμαινόμενα κατ’ επιλογή, ζώνες 6 σημείων, αφαιρούμενο τιμόνι και άλλα πολλά αυξάνουν την άνεση, αλλά ανάλογα και την τιμή, που στην απλή έκδοση δεν περνά τα 40.000 ευρώ για την απλή έκδοση. Πολύ καλή τιμή για ένα αυτοκίνητο με 2 κιλά στον ίππο και εκπληκτικό στήσιμο.
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΚΑΘΡΕΦΤΗΣπελλας Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.