Σημαντικά Νέα

ΚΤΕΟ: Αύριο λήγει η 20ήμερη παράταση

Η συγκεκριμένη προθεσμία αφορά σε όσα οχήματα συμπλήρωσαν 6μηνο χωρίς ΚΤΕΟ στην περίοδο έως 30/6/2014, δηλαδή στη μεγάλη πλειοψηφία των εκπροθέσμων.

Αύριο λήγει η 20ήμερη παράταση της αρχικής προθεσμίας ΚΤΕΟ που έληγε στις 30/9/2015.Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η συγκεκριμένη προθεσμία αφορά σε όσα οχήματα συμπλήρωσαν 6μηνο χωρίς ΚΤΕΟ στην περίοδο έως 30/6/2014, δηλαδή στη μεγάλη πλειοψηφία των εκπροθέσμων.
Σύμφωνα με τις τελευταίες ανακοινώσεις του υπουργείου ΥΠΟ.ΜΕ.ΔΙ, δεν πρόκειται να δοθεί άλλη παράταση. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι όσοι δεν εκμεταλλευτούν την παραπάνω προθεσμία χάνουν οριστικά το bonus απαλλαγής του 50% του προστίμου καθυστέρησης και θα βρίσκονται πλέον έκθετοι έναντι του προστίμου τροχαίας αξίας 400€, και σε κάθε περίπτωση του προστίμου περί μη διενέργειας ελέγχου ΚΤΕΟ αξίας 150€ το οποίο θα ξεκινήσει να επιβάλλεται αυτόματα μέσω ηλεκτρονικής διασταύρωσης και βεβαίωσης στη ΔΟΥ κάθε εμπλεκόμενου ιδιοκτήτη οχήματος από 1/1/2016.
Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, το ποσοστό προσέλευσης εκπρόθεσμων οχημάτων παραμένει σε χαμηλά επίπεδα και δεν ξεπερνά το 35% των εκπρόθεσμων οχημάτων.
Με περίπου ένα εκατομμύριο οχήματα να πρέπει να υποβληθούν σε τεχνικό έλεγχο το επόμενο 48ωρο, είναι δεδομένο ότι θα επικρατήσει και πάλι το αδιαχώρητο στα δημόσια και ιδιωτικά κέντρα τεχνικού ελέγχου σε όλη τη χώρα.

Τα πρόστιμα

Έως το τέλος της χρονιάς η επιπρόσθετη-εκτός από το κόστος ελέγχου- επιβάρυνση για το Ι.Χ. και τα δίκυκλα είναι 32 και 21 ευρώ, αντίστοιχα. Οπως προβλέπει η διευκρινιστική εγκύκλιος του υπουργείου Οικονομίας, όταν ο έλεγχος πραγματοποιείται εμπρόθεσμα το τέλος καθυστέρησης, που διαμορφώνεται συνολικά σε 65 και 41 ευρώ για Ι.Χ. και δίκυκλα αντίστοιχα, καταβάλλεται μισό. Αντίθετα, το τέλος καθυστέρησης καταβάλλεται ολόκληρο για εκπρόθεσμους ελέγχους.
Από την 1η Ιανουαρίου όμως, τα πράγματα αλαλάζουν ριζικάκαθώς οι ιδιοκτήτες οχημάτων δεν θα απαλλάσσονται από το 50% του προστίμου καθυστέρησης, θα υπόκεινται σε πρόστιμο μη διενέργειας ελέγχουτο οποίο θα επιβάλλεται αυτόματα μέσω ηλεκτρονικής διασταύρωσης και βεβαίωσης στη ΔΟΥ από τον Ιανουάριο και θα υπόκεινται (για Ι.Χ.) σε πρόστιμο 400 ευρώ από την Τροχαία το οποίο μπορεί να μειωθεί σε 50 ευρώ εάν προσκομίσουν εντός δεκαημέρου δελτίου τεχνικού ελέγχου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΚΑΘΡΕΦΤΗΣπελλας Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.