Σημαντικά Νέα

Τεχνικό δελτίο για την αχλαδιά, την μηλιά και την κυδωνιά

Το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών και Ποιοτικού Ελέγχου Ναυπλίου εξέδωσε δελτίο γεωργικών προειδοποιήσεων για την καλλιέργεια της αχλαδιάς, της μηλιάς και της κυδωνιάς.

1. ΦΟΥΖΙΚΛΑΔΙΟ

Διαπιστώσεις: Οι χθεσινές καιρικές συνθήκες  δημιούργησαν συνθήκες μέτριας μόλυνσης στα μηλοειδή όλων των περιοχών. Εμφάνιση κηλίδων στις πεδινές περιοχές εντός 12μερου και στο τέλος του μήνα στις ορεινές περιοχές.

Οδηγίες: Επέμβαση στα μηλοειδή όλων των περιοχών (μόλις οι καιρικές συνθήκες το επιτρέψουν), χρησιμοποιώντας σκεύασμα και με θεραπευτική δράση. Μεγαλύτερη ανάγκη προστασίας έχουν οι χαλαζόπληκτες περιοχές.

Φυτ/κά προϊόντα
: Βλέπε δελτία 12/24-3-15 & 13/2-4-15.

2. ΒΑΚΤΗΡΙΑΚΟ ΚΑΨΙΜΟ 

Οδηγίες: ΕΠΙΒΑΛΛΟΝΤΑΙ συνεχείς επισκέψεις στα δενδροκομεία για τον έγκαιρο εντοπισμό τυχόν προσβολών.  Στα δένδρα που εντοπίζονται προσβολές, τα προσβεβλημένα μέρη να αφαιρούνται άμεσα, με αρκετό μέρος υγιούς ιστού και να καταστρέφονται.
 
Φυτ/κά προϊόντα: Βλέπε  δελτίο 12/24-3-15.

ΧΑΛΑΖΙ
Οδηγίες: Οι πληγές από το χαλάζι αποτελούν πύλη εισόδου για πολλές ασθένειες. Σας θυμίζουμε ότι μετά από χαλαζόπτωση και μέσα στο πρώτο 24ωρο οι καλλιέργειες θα πρέπει να προστατεύονται με εγκεκριμένο  μυκητοκτόνο.

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ: Όλα τα δελτία υπάρχουν στο διαδίκτυο (www.minagric.gr)

Η ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΗ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ
ΣΤ.  ΤΣΟΛΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΚΑΘΡΕΦΤΗΣπελλας Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.