Σημαντικά Νέα

Ολονύχτιο θρίλερ για τους επιβάτες του Norman Atlantic - Απέτυχε το σχέδιο μετεπιβίβασης σε ιταλικό πολεμικό πλοίο

ΜΕ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Ο ΑΠΕΓΚΛΩΒΙΣΜΟΣ ΤΩΝ 257 ΠΛΕΟΝ ΕΠΙΒΑΤΩΝ

Συνεχιζεται ο εφιάλτης των 257 επιβατών πλέον του Norman Atlantic που παραμένουν μία ολόκληρη μέρα και νύχτα εγκλωβισμένοι πάνω στο φλεγόμενο πλοίο και περιμένουν με αγωνία ελικόπτερα και πλοία να τους σώσουν τη ζωή. Η επιχείρηση που προσπάθησε να στήσει το ιταλικό Πολεμικό Ναυτικό προκειμένου να μετεπιβιβαστούν σε πολεμικό πλοίο οι επιβαινόντες του Norman Atlantic απέτυχε (κατάφεραν να μετεπιβιβαστούν μόνο 11).
Αυτή τη στιγμή συνεχίζεται πλέον ο απεγκλωβισμός των επιβατών με εναέρια μέσα υπό αντίξοες καιρικές συνθήκες, λόγω ενίσχυσης των ανέμων και με χαμηλές θερμοκρασίες. Στην επιχείρηση συμμετέχουν τέσσερα ελικόπτερα Super Puma ένα ελληνικό και τρία ιταλικά. Το υπουργείο Ναυτιλίας πριν από λίγο ανακοίνωσε ότι ο αριθμός των διασωθέντων ανέρχεται στους 221 σε σύνολο 478 (επιβάτες και πλήρωμα).
Απο στιγμή σε στιγμή αναμένεται να φτάσει στην περιοχή η φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού "Ναβαρίνος" και η ΤΠΚ "Δανίολος" προκειμένου να συνδράμουν στην επιχείρηση ενώ όλοι ευελπιστούν πλέον στη βελτίωση των καιρικών συνθηκών προκειμένου να ολοκληρωθεί η εκκένωση του πλοίου, καθώς οι επιβαίνοντες κινδυνεύουν πλέον από υποθερμία, ενώ το Norman Atlantic βρίσκεται σχεδόν στο ίδιο σημείο καθώς οι Ιταλοί δεν κατάφεραν να το ρυμουλκίσουν στο Πρίντεζι.
Μεγάλο ερώτημα είναι αυτό, γιατί δηλαδή το πλοίο δεν επιχειρήθηκε να μεταφερθεί στην Αλβανία, όπως επίσης γιατί οι Ιταλοί που έχουν το συντονισμό της επιχείρησης δεν επέτρεψαν πιο νωρίς στα ελληνικά ελικόπτερα να πραγματοποιήσουν πτήσεις απεγκλωβισμού. Στο Super Puma που επιχειρούσε από χθες επετρέπη να είναι πάνω από φελγόμενο πλοίο στις 3 τα ξημερώματα, ενώ μέχρι εκείνη την ώρα κανένα αλλο είκόπτερο δεν είχε διαταχθεί να μεταβεί στο σημείο από την Κέρκυρα, παρ' ότι αυτό ήταν εφικτό.
Λίγα λεπτά μετά τις 3 τα ξημερώματα άρχισε και η μεγάλη επιχείρηση μετεπιβίβασης σε καράβι του ιταλικού πολεμικού ναυτικού, το οποίο κατάφερε με ασφάλεια να προσεγγίσει το πλοίο, τελικά φαίνεται πως το ιταλικό πολεμικό ναυτικό δεν κατάφερε να διασώσει τους επιβαίνοντες. Η προσπάθεια μετεπιβίβασης δεν κράτησε ούτε μία ώρα λόγω των ισχυρών ανέμων και έτσι η επιχείρηση συνεχίζεται με εναέρια μέσα.
Ειδικότερα, η πρόσκαιρη βελτίωση των καιρικών συνθηκών και η αποτυχία ρυμούλκησης του Norman Atlantic, οδήγησαν τις ιταλικές Αρχές Έρευνας και Διάσωσης να προχωρήσουν στην εφαρμογή εναλλακτικού σχεδίου με τη μαζική μετεπιβίβαση επιβατών σε ιταλικό πολεμικό. Μετά την ολοκλήρωση της επιχείρησης το πλοίο θα μεταφέρει τους διασωθέντες σε λιμάνι της Ιταλίας.
Ωστόσο, σύμφωνα με το ΥΕΝ, 40 περίπου λεπτά μετά τις 03.00, σημειώθηκε επιδείνωση του καιρού με αποτέλεσμα να σταματήσει προσωρινά η μετεπιβίβαση μελών του πληρώματος και επιβατών δια θαλάσσης και να συνεχιστεί η επιχείρηση διάσωσης με εναέρια μέσα. Όπως γνωστοποιήθηκε, στο πολεμικό αεροσκάφος επιβιβάστηκαν 11 άτομα από το Norman Atlantic.
 defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΚΑΘΡΕΦΤΗΣπελλας Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.