Σημαντικά Νέα

Δύο νταλίκες από το Βρυσάκι Ημαθίας στο πλοίο Norman Atlantic που καίγεται από το πρωί




Οι τελευταίες πληροφορίες που έρχονται από το φλεγόμενο πλοίο Norman Atlantic μιλάνε για δύο φορτηγά του δήμου Αλεξάνδρειας. Συγκεκριμένα τα δύο φορτηγά προέρχονται από το Βρυσάκι. Οδηγός στη μία από τις δύο νταλίκες του Βρυσακίου κατάγεται από την Κέρκυρα και βρισκόταν στο φορτηγό με τη γυναίκα του. Σε επικοινωνία που είχαμε με τον ιδιοκτήτη της νταλίκας μας είπε πως ο οδηγός δεν απαντάει από το πρωί στο τηλέφωνό του.
Η δεύτερη νταλίκα όπως αναφέρθηκε στο δελτίο ειδήσεων του MEGA είναι του Δημήτρη Ταμπάκη την οποία οδηγούσε ο ίδιος και όπως ανέφερε το MEGA δεν απαντάει και εκείνος από το πρωί στο τηλέφωνο.
Το τελευταίο ρεπορτάζ από το φλεγόμενο πλοίο σύμφωνα με το newsbeast.gr αναφέρει τα εξής:
Μάχη με το χρόνο, τις κακές καιρικές συνθήκες αλλά και τους πυκνούς καπνούς που βγαίνουν από τα φλεγόμενα αμπάρια του Norman Atlantic δίνουν εδώ και ώρες τα σωστικά συνεργεία που σταδιακά βγάζουν τους εγκλωβισμένους από το πλοίο.
Ήδη 161 επιβάτες έχουν διασωθεί. Από αυτούς, 39 βρίσκονται στο φορτηγό πλοίο «Aby Jeanette», 51 στο επιβατηγό πλοίο «Cruise Europa» και 49, εκ των οποίων 25 Έλληνες, στο πλοίο «Spirit of Piraeus». Eπίσης, 9 ακόμα άτομα έχουν μεταφερθεί με ελικόπτερα της ιταλικής ακτοφυλακής στο Λέτσε, ενώ ένα ακομα άτομο βρίσκεται σε σκάφος της ιταλικής ακτοφυλακής με κατεύθυνση το λιμάνι του Μπρίντιζι.
Στο πλοίο επέβαιναν συνολικά 268 Έλληνες, από τους οποίους οι 234 είναι επιβάτες και οι 34 μέλη του πληρώματος. Το Norman Atlantic, με σημαία Ιταλίας ήταν ναυλωμένο στην ΑΝΕΚ από ιταλικό όμιλο, είχε ξεκινήσει από την Πάτρα στις 5:30 το απόγευμα του Σαββάτου με προορισμό το λιμάνι της Ανκόνας μέσω Ηγουμενίτσας και επιβαίνουν 411 επιβάτες, 222 οχήματα και 55 άτομα πλήρωμα.
Από το μεσημέρι, τα ελικόπτερα ανέλαβαν τη διάσωση των επιβαινόντων, καθώς ήταν αδύνατη η επιχείρηση με σωσίβιες λέμβους. Η διαδικασία βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και σύμφωνα με το υπουργείο Ναυτιλίας θα συνεχιστεί μέχρι και αργά σήμερα τη νύχτα με την ευχή όλων να εξελιχθούν όλα ομαλά.
Το πλοίο που είχε αναχωρήσει στις 5:30 το απόγευμα από την Πάτρα με προορισμό την Ιταλία μέσω Ηγουμενίτσας, ήταν ναυλωμένο στην ΑΝΕΚ από Ιταλικό όμιλο και σε αυτό επιβαίνουν συνολικά 411 επιβάτες,222 οχήματα και 55 άτομα πλήρωμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΚΑΘΡΕΦΤΗΣπελλας Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.