Σημαντικά Νέα

Bloomberg: «Πρόκειται για επικίνδυνο τζογάρισμα - Οι πρόωρες εκλογές μπορεί να φέρουν τον ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση»

Τη στιγμή που οι ελληνικές μετοχές πέφτουν και οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων ανεβαίνουν, ο πρωθυπουργός της Ελλάδας ρισκάρει με τις κινήσεις του που μπορούν να οδηγήσουν σε πρόωρες εκλογές τον Ιανουάριο.
Αυτό αναφέρει το Bloomberg σε άρθρο-ανάλυση για τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα. Όπως αναφέρει ο Χόλγκερ Σμίντλινγκ, οικονομικός διευθυντής της τράπεζας Bereenberg στο Λονδίνο, «Πρόκειται για ένα επικίνδυνο τζογάρισμα. Οι πρόωρες εκλογές τον Ιανουάριο θα μπορούσαν να φέρουν τον ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση».
Από την μεριά του ο Αριστείδης Χατζής, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας σημειώνει: «Τα μαθηματικά είναι πολύ δύσκολα για την κυβέρνηση». Και αυτό διότι όπως αναφέρει το άρθρο, ελάχιστοι από τους 24 ανεξάρτητους βουλευτές έχουν δηλώσει πως θα ψηφίσουν τον εκλεκτό της κυβέρνησης για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ενώ τα λοιπά κόμματα της αντιπολίτευσης έχουν ταχθεί εναντίον οποιασδήποτε υποψηφιότητας.
Ο καθηγητής Οικονομικών και Ευρωπαϊκής Πολιτικής, Γιώργος Παγουλάτος σημειώνει με τη σειρά του: «Σε λιγότερο από ένα μήνα ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να γίνει κυβέρνηση στην Ελλάδα. Πριν καν τελειώσει το πρόγραμμα διάσωσης, με αποτέλεσμα η Ελλάδα να μείνει δίχως οικονομική στήριξη. Αυτή θα ήταν μια απότομη αλλαγή έτσι ώστε να αποφύγουμε τα χειρότερα».
Την ίδια στιγμή, σημειώνει το Bloomberg, τα κλιμάκια της Τρόικα επιστρέφουν στην Αθήνα για να κάνουν την τελευταία αναθεώρηση του ελληνικού προγράμματος που ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο και έχει τελματώσει από τη στιγμή που οι δανειστές δεν συμφωνούν με την κυβέρνηση.
Από την μεριά του ο Κώστας Παναγόπουλος της Alco σημειώνει: «Ήταν σωστή η απάντηση της κυβέρνησης. Το δίλημμα που τίθεται στους βουλευτές και τους ψηφοφόρους θα ενισχύσει τη θέση της χώρας στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές. Με αυτή την κίνηση η κυβέρνηση μειώνει την περίοδο της αβεβαιότητας που έπληξε τη χώρα το τελευταίο διάστημα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΚΑΘΡΕΦΤΗΣπελλας Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.