Σημαντικά Νέα

Τα µάτια της κερασιάς τρώει ο ρυγχίτης τον Νοέµβριο και Δεκέμβριο

Τους οφθαλµούς της κερασιάς που θα δώσουν παραγωγή την επόµενη χρονιά καταστρέφουν αυτή την περίοδο τα ενήλικα άτοµα του εντόµου του ρυγχίτη, τρώγοντας το εσωτερικό τους.
Ωστόσο, σύµφωνα µε τους γεωπόνους του Περιφερειακού Κέντρου Προστασίας Φυτών και Ποιοτικού Ελέγχου Ναυπλίου, επειδή είναι δύσκολο να διαπιστωθεί το έντοµο από το οποίο προέρχεται η καταστροφή των οφθαλµών, σε κτήµατα που υπάρχει δεδοµένο προσβολών συνιστάται άµεσα συνδυασµένη καταπολέµηση.

Οι ειδικοί τονίζουν ότι η επέµβαση πρέπει να γίνει το απόγευµα, µε το κατάλληλο φυτοπροστατευτικό για την κερασιά, αλλά και να εφαρµόζονται πιστά οι οδηγίες χρήσης που αναγράφονται στην ετικέτα αυτών. Επίσης, η καλλιέργεια του εδάφους συντελεί στη µείωση των πληθυσµών του ρυγχίτη, δεδοµένου ότι µεγάλο µέρος του βιολογικού του κύκλου είναι µέσα στο έδαφος.

Σε περιοχές που το έντοµο εµφανίζει πληθυσµιακές εξάρσεις, θα πρέπει να δηµιουργηθεί σύστηµα παγίδευσης των τέλειων εντόµων (π.χ. τίναγµα των κλάδων νωρίς το πρωί και συλλογή των ενηλίκων που πέφτουν σε κατάλληλο ύφασµα).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΚΑΘΡΕΦΤΗΣπελλας Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.