Σημαντικά Νέα

Ενημέρωση μελών για τις συγκεντρώσεις

Screenshot 155
20141210 173233
Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι δύο συγκεντρώσεις του Συλλόγου μας στην Θεσσαλονίκη την Δευτέρα 01/12/2014 και στην Αθήνα την Τετάρτη 10/12/2014.
Στις συγκεντρώσεις αναλύθηκαν όλες οι πρόσφατες εξελίξεις και καθορίστηκε το πλαίσιο δράσης από εδώ και στο εξής. Πιο συγκεκριμένα:
• Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας αν και φωτογραφίζει τις ευθύνες του Ελληνικού Δημοσίου για την πλημμελή εποπτεία, εντούτοις μετακυλύει την αποζημιωτική ευθύνη στο Εγγυητικό Κεφάλαιο Ζωής το οποίο θα πρέπει να πληρώσει το 70% των υποχρεώσεων του Ομίλου προς τους ασφαλισμένους πέραν του προϊόντος της εκκαθάρισης (νόμος 3867)
• Η δικαστική διεκδίκηση ίσως μπορέσει να συνεχιστεί στο Ευρωπαϊκό δικαστήριο ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Σύντομα θα γνωρίζουμε αν έχουν εξαντληθεί τα ένδικα μέσα στην Ελλάδα κάτι που αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την συνέχεια.
• Η απόφαση του ΣτΕ ισχυροποιεί τον νόμο 3867, τον κρίνει συνταγματικό και σύμφωνο με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία. Οπότε υποχρέωση της πολιτείας αποτελεί η εφαρμογή του νόμου και η διευκόλυνση της ενάρξεώς του.
• Ο Σύλλογός μας διεκδικεί την άμεση εφαρμογή του νόμου και προτείνει:
1. Άρση των εμποδίων της διαδικασίας εκκαθάρισης μέσω τροπολογιών που θα ανατρέψουν τα κυρωτικά μέτρα που καταστρατηγούν το προνόμιο των ασφαλισμένων έναντι του Δημοσίου. Ο ασφαλιστικός νόμος προβλέπει ξεκάθαρα ότι το προνόμιο των ασφαλισμένων προηγείται των υποχρεώσεων απέναντι στο Δημόσιο. Εφόσον διευκολυνθεί η διαδικασία της εκκαθάρισης αυτή μπορεί να ολοκληρωθεί σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.
2. Εκκίνηση πληρωμών από το Εγγυητικό Κεφάλαιο μέσω των πόρων που διαθέτει, έστω κι αν αυτοί είναι ελάχιστοι.
3. Διευκόλυνση κεφαλαιοποίησης του Εγγυητικού Κεφαλαίου μέσω εύρεσης πόρων χρηματοδότησης, όπως δανειοδότηση από τις συστημικές τράπεζες, έκδοση ομολογιακού δανείου κλπ
4. Το συντομότερο δυνατόν να ξεκινήσει η διαδικασία πληρωμών και από τα διαθέσιμα κεφάλαια της εκκαθάρισης
• Ταυτόχρονα ζητήθηκε από τους συμμετάσχοντες να δραστηριοποιηθούν κοντά στον Σύλλογο δρομολογώντας επαφές με πολιτικά πρόσωπα ή άλλα κέντρα επιρροής ή συμμετέχοντας σε ομάδες που θα επισκεφθούν πολιτικά πρόσωπα για την όσο το δυνατόν πιο σύντομη επίσπευση των διαδικασιών..
• Ζητήθηκε επίσης η οικονομική συνδρομή των μελών μέσω της ετήσιας συνδρομής των 40€, η οποία αποτελεί το μόνο έσοδο του Συλλόγου και τον μόνο τρόπο επιβίωσης του αγώνα μας προς την τελική δικαίωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΚΑΘΡΕΦΤΗΣπελλας Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.