Σημαντικά Νέα

Ο 17χρονος Έλληνας που “τρελαίνει” τους επιστήμονες

Ο 17χρονος Έλληνας που “τρελαίνει” τους επιστήμονεςΠοιος είπε ότι στην Ελλάδα της κρίσης, της μιζέριας και της φτώχειας, δεν υπάρχουν ελπίδες για ένα καλύτερο αύριο; Δεν υπάρχουν ακόμα νέοι άνθρωποι, νέα μυαλά, που να μπορούν -και να το κάνουν- να βάζουν τα γυαλιά στην παγκόσμια επιστημονική κοινότητα; Μόλις στα 17 του χρόνια, ο Χαράλαμπος, βάζει τις βάσεις για να γραφτεί το όνομά του με χρυσά ...   γράμματα στην ιστορία, καθώς εφηύρε ένα ρομποτικό γάντι που θα επιτρέπει σε όσους πάσχουν από αναπηρία των άνω άκρων, να κινούν τα χέρια τους!

Έλληνας μαθητής ανάμεσα στους 15 παγκόσμιους φιναλίστ του Google Science Fair 2013!

Ο Χαράλαμπος Ιωάννου και το project του «the exoskeleton glove» διαγωνίζονται για την πρώτη θέση στο μεγαλύτερο online επιστημονικό διαγωνισμό του κόσμου.

Ο Χαράλαμπος Ιωάννου, ο δεκαεπτάχρονος Έλληνας μαθητής από την Αθήνα, και το έργο του «εξωσκελετικό γάντι», βρίσκονται ανάμεσα στους 15 διεθνείς φιναλίστ του Google Science Fair 2013, που φέτος είχε θέμα «90 τρόποι για να αλλάξετε τον κόσμο».


Το “εξωσκελετικό γάντι”: Η εφεύρεση του Έλληνα μαθητή που τον βάζει στο επιστημονικό πάνθεον

Το Google Science Fair είναι ο μεγαλύτερος επιστημονικός online διαγωνισμός του κόσμου, ενώ ο μαθητής διαγωνίζεται για το μεγάλο βραβείο που περιλαμβάνει:

α. ένα 10-ήμερο ταξίδι στα νησιά Γκαλαπάγκος με την αποστολή του National Geographic,

β. υποτροφία ύψους $50.000 δολαρίων,

γ. μία hands-on εμπειρία σε έναν από τους συμμετέχοντες οργανισμούς (LEGO, CERN ή Google) και

δ. επιχορήγηση για το σχολείο του αξίας 10.000 δολαρίων!

Ο Χαράλαμπος Ιωάννου, σχεδίασε ένα «εξωσκελετικό γάντι», το οποίο ενισχύει και στηρίζει την κίνηση της ανθρώπινης παλάμης, προκειμένου να βοηθήσει τους ανθρώπους που πάσχουν από αναπηρία στο άνω μέρος του χεριού. Η κεντρική ιδέα της πρότασής του είναι ότι ένας μεταλλικός σκελετός σε σχήμα γαντιού, θα φοριέται από τον χρήστη και αφού θα τοποθετείται στο σωστό σημείο -ώστε να πιέζει τους αισθητήρες κίνησης- θα μπορεί να ανιχνεύσει το κινητικό ερέθισμα του χρήστη, το οποίο στη συνέχεια θα ενισχύεται με τη χρήση των «σερβοκινητήρων».


Ο 17χρονος Χαράλαμπος Ιωάννου. Ένα λαμπρό μυαλό…
«Μια μέρα είδα τη γιαγιά μου να προσπαθεί να πιάσει το χειριστήριο της τηλεόρασης και να γλιστράει από τα δάχτυλά της, αφού πάσχει από μια χρόνια αναπηρία του άνω χεριού. Αυτό με παρακίνησε να προσπαθήσω να φτιάξω μια συσκευή, προκειμένου να την βοηθήσω. Η νίκη στον διαγωνισμό του Google Science Fair θα με ενθαρρύνει να συνεχίσω να δημιουργώ projects που θα κάνουν τη ζωή των ανθρώπων ευκολότερη και καλύτερη ενώ το χρηματικό έπαθλο και η αναγνώριση, θα δώσουν σίγουρα τεράστια ώθηση στην καριέρα μου. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι η νίκη αυτή θα με βοηθήσει στην προώθηση, την ολοκλήρωση και την μαζική παραγωγή του project μου, που θα βοηθήσει τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο»

, είπε ο Χαράλαμπος, μιλώντας για την έμπνευση του.

Το Google Science Fair είναι ένας online, διεθνής, επιστημονικός και τεχνολογικός διαγωνισμός που ενθαρρύνει τους μαθητές ηλικίας 13 -18 ετών, να καλλιεργήσουν την περιέργειά τους, να θέσουν ερωτήματα αλλά και να πειραματιστούν για να τα απαντήσουν, δίνοντάς τους την ευκαιρία να κυνηγήσουν το ενδιαφέρον τους για την επιστήμη και την τεχνολογία. Το μόνο που χρειάζονται είναι μια ιδέα! Οι φετινές ιδέες βασίστηκαν στο θέμα «90 τρόποι για να αλλάξετε τον κόσμο» και αυτό που έψαχναν οι κριτές (μεταξύ άλλων) ήταν δημιουργικές ιδέες, σταθερή έρευνα και καλή, σαφή δομή. Η Google έλαβε χιλιάδες συμμετοχές από περισσότερες από 120 χώρες, και 15 από αυτές (πέντε από κάθε ηλικιακή κατηγορία) διαγωνίζονται τώρα για το μεγάλο βραβείο που θα αλλάξει τη ζωή τους και θα τους δώσει την ευκαιρία να αλλάξουν και τον κόσμο μέσα από τις καινοτόμες ιδέες τους!

Πολλοί σπουδαίοι επιστήμονες ανέπτυξαν την περιέργεια και την αγάπη τους για την επιστήμη σε νεαρή ηλικία και, όπως αποδεικνύεται, οι νέοι μπορούν και έχουν ήδη συνεισφέρει σημαντικά στην επίλυση μερικών από τις μεγαλύτερες προκλήσεις του σήμερα. Μέσω του Google Science Fair, στόχος της Google είναι να στηρίξει και να προωθήσει την επόμενη γενιά επιστημόνων και μηχανικών.

Ο μεγάλος νικητής θα ανακοινωθεί στις 23 Σεπτεμβρίου. Μείνετε συντονισμένοι!

Παρακολουθήστε το official trailer εδώ και για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα www.GoogleScienceFair.com.
itabloid

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΚΑΘΡΕΦΤΗΣπελλας Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.