Σημαντικά Νέα

Ι. Τζαμτζής: «Να δοθεί παράταση στην υποβολή δηλώσεων ζημιάς του ΕΛΓΑ»


Ο Βουλευτής Πέλλας κ. Ιορδάνης Τζαμτζής είχε σήμερα το πρωί, Δευτέρα 1 Απριλίου, συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Έξαρχο Βασίλη και τον Αντιπρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Μποτό Αργύρη από τους οποίους ζήτησε να δοθεί παράταση για την υποβολή δηλώσεων από τον ΕΛΓΑ για τις ζημιές που έχουν υποστεί οι αγρότες από τον παγετό που έπληξε την Πέλλα στις 17 Μαρτίου.

Ο κ. Τζαμτζής τόνισε στον Πρόεδρο και τον Αντιπρόεδρο του ΕΛΓΑ ότι υπάρχει πιθανότητα οι καλλιέργειες να έχουν υποστεί ζημιά από τον παγετό αλλά αυτό να μην φαίνεται εξαιτίας των συνεχών βροχοπτώσεων και των χαμηλών θερμοκρασιών.
 
Όμως, σήμερα, 1 Απριλίου, λήγει η προθεσμία υποβολής δηλώσεων στον ΕΛΓΑ. Υπάρχει λοιπόν μεγάλη πιθανότητα να έχουν υποστεί οι αγρότες ζημιά και αυτή να φανεί αργότερα, όπως, να υπάρξει πρόβλημα στον καρπό και αυτός να μην μπορεί να μεγαλώσει σωστά και να πέσει.   

Για τους παραπάνω λόγους και για να είναι περισσότερο βέβαιοι οι αγρότες για τον αν έχουν υποστεί ζημίες ή όχι στις καλλιέργειες τους, αλλά και για να μην υποχρεωθούν σε διαφορετική περίπτωση να υποβάλλουν ξανά δήλωση αργότερα, ο κ. Τζαμτζής ζήτησε να δοθεί παράταση για τις δηλώσεις ώστε μετά από ηλιοφάνεια να φανούν καλύτερα τα αποτελέσματα των ζημιών.   

Ακόμα, ο κ. Τζαμτζής ζήτησε στην περίπτωση που οι αγρότες διαπιστώσουν μετά από μέρες και μετά από ηλιοφάνεια ότι υπάρχουν ζημιές τις οποίες δεν μπόρεσαν να διακρίνουν, τότε οι συμπληρωματικές δηλώσεις που θα υποβληθούν να μην πληρωθούν για 2η φορά διότι: 

α) οι αγρότες δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα, 

β) οι αγρότες δεν θα αποζημιωθούν 2 φορές αλλά 1 φορά, άρα πρέπει και τα τέλη που θα πληρώσουν προς τον ΕΛΓΑ για τη δήλωση, να τα πληρώσουν 1 φορά. 

Ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ κ. Έξαρχος απαντώντας στον κ. Τζαμτζή, τόνισε ότι κατανοεί απόλυτα το πρόβλημα που υπάρχει και δεσμεύτηκε ότι θα το εξετάσει με το Διοικητικό Σύμβούλιο του ΕΛΓΑ ώστε να δοθεί λύση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΚΑΘΡΕΦΤΗΣπελλας Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.