Σημαντικά Νέα

Κροκέτες Πατάτας με θυμάρι


Eύκολη και νόστιμη συνταγή για πατατοκροκέτες με άρωμα μπαχαρικών, που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι! Είναι ένα ορεκτικό που ταιριάζει εξαιρετικά σε ένα γεύμα με ψάρι ή κρέας. Επιπλέον, μπορεί να γίνει ο ιδανικός μεζές για το μπουφέ σας σε ένα πάρτυ.
Υλικά:
  • 1 ½ κιλό πατάτες
  • 2-3 κουτ. σούπας αλεύρι
  • 2 αβγά
  • 2 κουτ. γλυκού φρέσκο θυμάρι
  • ελάχιστο μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • ¼ φλιτζάνι Ελαιόλαδο Άλτις
  • ¾ φλιτζάνι ηλιέλαιο Sol
  • φύλλα δυόσμου για σερβίρισμα
  • αλάτι – πιπέρι

Οδηγίες Μαγειρέματος:
1. Βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό, με τη φλούδα τους.
2. Τις ξεφλουδίζουμε αμέσως μόλις τις βγάλουμε από τη φωτιά.
3. Όσο είναι ακόμη ζεστές, τις βάζουμε σε μπολ και τις λιώνουμε με ένα πιρούνι. Τις ανακατεύουμε καλά με λίγο μοσχοκάρυδο που ταιριάζει άψογα με τη γεύση της πατάτας.
4. Προσθέτουμε φρέσκα μυρωδικά (φρέσκια ρίγανη ή φρέσκο θυμάρι) και αλατοπιπερώνουμε. 
5. Προσθέτουμε 2 αβγά. Αν δούμε ότι το μίγμα μας δεν είναι αρκετά πηχτό, προσθέτουμε λίγο αλεύρι.
6. Όταν η ζύμη μας γίνει ομοιόμορφη, πλάθουμε κεφτεδάκια.
7. Ρίχνουμε σε ένα τηγάνι ¼ φλιτζανιού Ελαιόλαδο Άλτις και ¾ φλιτζανιού ηλιέλαιο για πιο ελαφριά γεύση.
8. Τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια. Προσέχουμε να μην τα τρυπήσουμε με το πιρούνι γιατί θα διαλυθούν.
9. Τα τοποθετούμε σε πιάτο με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
10. Το τηγάνισμα, μας θέλει «από πάνω». Οι πατατοκεφτέδες «αρπάζουν» εύκολα και πρέπει να είμαστε εκεί, να τους γυρίσουμε και να τους βγάλουμε μόλις πάρουν ένα ωραίο, χρυσαφένιο χρώμα.
11. Πασπαλίζουμε με ρίγανη και σερβίρουμε με φύλλα δυόσμου.
livesmart.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΚΑΘΡΕΦΤΗΣπελλας Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.