Νοστιμότατη συνταγή για χταποδάκι κρασάτο. Μια καλοκαιρινή συνταγή για όσους αγαπούν τα θαλασσινά. Είναι πολύ εύκολη, με ελάχιστα υλικά, γρήγορη στην προετοιμασία και το αποτέλεσμα...τέλειο!
Προετοιμασία 20΄
Μαγείρεμα περίπου 35΄
Υλικά
- 3 κιλά χταπόδι
- 1 κιλό κρεμμύδια ξερά
- 2 κουτ. σούπας συμπυκνωμένο πολτό τομάτας
- 150 ml κρασί κόκκινο
- 50 ml ξύδι
- 1 κουτ. γλυκό πιπέρι σε σπόρους
- 150 γρ. ελαιόλαδο Αλτις Παραδοσιακό
- Αλάτι, πιπέρι
- Δάφνη, μπαχάρι
Οδηγίες Μαγειρέματος
- Βάλτε το χταπόδι σε ένα σκεύος μαζί με το ξύδι, το κρασί και όλα τα μπαχαρικά και αφήστε το για 20 λεπτά σε χαμηλή θερμοκρασία να βράσει με τα υγρά του
- Όταν βράσει το χταπόδι το βγάζουμε και το κρατάμε στην άκρη
- Σε μία άλλη κατσαρόλα ρίξτε το ελαιόλαδο Αλτις Παραδοσιακό και αφήστε το να θερμανθεί καλά. Προσθέστε τα κρεμμύδια και μαγειρέψτε έως ότου μαραθούν και στη συνέχεια προσθέστε τον πελτέ τομάτας και το χταπόδι κομμένο στα πλοκάμια του.
- Μαγειρέψτε για 5 λεπτά ακόμα, προσθέστε νερό μέχρι τη μέση του και συμπληρώστε με ½ ποτήρι του νερού ζουμί από το μαγειρεμένο χταπόδι. Μαγειρέψτε έως ότου μείνει η σάλτσα με το λάδι της.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ