Σημαντικά Νέα

Πασχαλινά Κουλουράκια


Κουλουράκια

Υλικά

2 κιλά αλεύρι
8 αυγά
1 κιλό ζάχαρη
1 φακελάκι αμμωνία
250 γραμμάρια βούτυρο
1 φλιτζάνι γάλα
4 βανίλιες
2 κουταλιές μπεικινγκ παουντερ
1 λεμόνι χυμό και την φλούδα ξυσμένη (εδώ χρησιμοποιούμε λεμόνι αντί για πορτοκάλι που συνήθως πάει στα σμυρναίικα κουλουράκια)


Μέθοδος

Ανακατεύουμε το βούτυρο με την ζάχαρη σε Μίξερ και το βάζουμε σε πλαστική λεκάνη, στην συνέχεια σπάμε τα αυγά και χωρίζουμε τα ασπράδια απο τους κρόκους. Ρίχνουμε τους κρόκους στο μίγμα με το βούτυρο και την ζάχαρη και αναμιγνύουμε. Στην συνέχεια χτυπάμε τα ασπράδια να γίνουν μαρέγκα και τα προσθέτουμε στο μίγμα μας.
Στο χλιαρό γάλα βάζουμε την αμμωνία να διαλυθεί τελείως και τα προσθέτουμε στο μείγμα.
Αναμιγνύουμε τη σόδα με το χυμό του λεμονιού και τα προσθέτουμε στο μείγμα μαζί με την ξυσμένη φλούδα απο το λεμόνι και τις βανίλιες.
Δουλεύουμε το μίγμα καλά έως ότου όλα τα υλικά να αναμειχτούν μεταξύ τους και στην συνέχεια αρχίζουμε να προσθέτουμε το αλεύρι σιγά σιγά ενώ παράλληλα ζυμώνουμε το μίγμα.
Όταν το ζυμάρι ειναι έτοιμο πλάθουμε τα κουλουράκια σε σχήμα πλεξούδας. Τα αλείφουμε με αυγό και τα ψήνουμε σε 200 βαθμούς μέχρι να ξανθύνουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΚΑΘΡΕΦΤΗΣπελλας Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.