Σημαντικά Νέα

"Όχι" των αγροτών της Κεντρικής Μακεδονίας στο κάλεσμα της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων Ελλάδας

Την απόφαση να μην συμμετάσχουν στην απογευματινή συνάντηση της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων Ελλάδας στα Μάλγαρα (18.00), έλαβαν στη σημερινή τους σύσκεψηαγρότες και κτηνοτρόφοι της Κεντρικής Μακεδονίας, στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα στην κυβέρνηση, ότι θα παραμείνουν στα μπλόκα τους και θα σκληρύνουν τη στάση τους εάν κριθεί αναγκαίο.
Κοινή διαπίστωση των συμμετεχόντων στη σημερινή σύσκεψη της συντονιστικής επιτροπής Κεντρικής Μακεδονίας αποτέλεσε ότι η παραμονή τους στον πρωτογενή τομέα δεν είναι «απλώς ασύμφορη, αλλά μη βιώσιμη» και στο πλαίσιο αυτό, απευθύνουν νέο κάλεσμα στην κυβέρνηση και τα αρμόδια στελέχη της να μελετήσουν και να τους γνωστοποιήσουν νέες προτάσεις και μέτρα που θα τους επιτρέψουν να συνεχίσουν να ασχολούνται με τη γη, όπως τόνισε στο Αθηναϊκό/ Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αγρότης Χαλκηδόνας, Μαυρουδής Μηντσιούδης.
Ο ίδιος επισήμανε στο «Πρακτορείο» ότι η συντονιστική επιτροπή Κεντρικής Μακεδονίας είναι σε επαφή με άλλα 13 μπλόκα σε όλη την Ελλάδα και «εντός των επόμενων ημερών περιμένουμε οι εκπρόσωποί τους να μας γνωστοποιήσουν με σαφήνεια εάν συμπλέουν με το πλαίσιο των αιτημάτων που έχουμε καταρτίσει».
Στο πλαίσιο αυτό, κλειστή θα συνεχίσει να παραμένει η εθνική οδός Θεσσαλονίκης Ευζώνων, στο 548 χλμ της ΠΑΘΕ κοντά στο τελωνείο, στη διασταύρωση Ειδομένης, με την κυκλοφορία να διεξάγεται από την παλαιά εθνική οδό Πολυκάστρου- Ευζώνων και από την επαρχιακή Αξιούπολης- Ειδομένης. Η πρόσβαση στην ΠΓΔΜ γίνεται από τον Συνοριακό Σταθμό Δοϊράνης. Συνεχίζεται δε και ο επ΄αόριστον αποκλεισμός της Λεωφόρου Γεωργικής Σχολής στα πράσινα φανάρια (διασταύρωση πριν το αεροδρόμιο Μακεδονία).
http://www.thestival.gr/society/item/291667-oxi-ton-agroton-tis-kentrikis-makedonias-sto-kalesma-tis-panelladikis-epitropis-mplokon-elladas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΚΑΘΡΕΦΤΗΣπελλας Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.