Σημαντικά Νέα

Αθλητής ετών ... 97 - Ο Τσαρλς Εγκστερ που δεν τα παρατά ποτέ (φωτό, βίντεο)

Ο Τσαρλς Εγκστερ αποδεικνύει πως η ηλικία δεν είναι τίποτα παραπάνω από ένας αριθμός. Σε ηλικία 97 ετών είναι ο παγκόσμιος πρωταθλητής στα 100 κα 200 μέτρα στίβου και έχει ένα κορμί έτοιμο για παραλία!
Ο συνταξιούχος οδοντίατρος διαφέρει από τους περισσότερους ανθρώπους της ηλικίας του. Έχει βρει το νόημα της ζωής στην γυμναστική και μάλιστα πρόσφατα εξέδωσε και το πρώτο του βιβλίο ως συγγραφέας.
Ο Εγκστερ συνταξιοδοτήθηκε στην ηλικία των 65 ετών και εκεί ακριβώς σύμφωνα με τον ίδιο, βρήκε το πρώτο μυστικό το οποίο τον διατηρεί σε φόρμα. «Οι άνθρωποι που σταματούν να εργάζονται είναι πολύ πιο πιθανό να παρουσιάσουν προβλήματα υγείας. Σταματά να δουλεύει το μυαλό άρα σε μεγάλο βαθμό και ο οργανισμός», τόνισε σε συνέντευξή του.
Οργανικά, το ανθρώπινο σώμα σε ηλικία 60 ετών, χάνει το 40% των μυών του. Όμως ο 97χρονος σήμερα Τσαρλς δεν δίστασε σε ηλικία 65 ετών να μπει μέσα σε ένα γυμναστήριο και να ζητήσει από τον personal trainer να του χαρίσει ένα κορμί έφηβου.
Καθημερινή γυμναστική, βάρη και σωστή διατροπή με φρούτα, λαχανικά και πρωτεΐνη, έφεραν τον Εγκστερ σε μια εμφάνιση όπου οι γύρω του αδυνατούσαν να πιστέψουν την ηλικία του.
Το τρέξιμο μπήκε στη ζωή του τα τελευταία τρία χρόνια και σε ηλικία 97 ετών τρέχει τα 200 μέτρα σε χρόνο 55'48''.
Εκτός όμως από τρέξιμο, λατρεύει το σκι και τα χειμερινά σπορ ενώ η γυμναστική με βάρη τον βοήθησε σε ηλικία 70 ετών να αυξήσει τη μυική του μάζα κατά 40%.
Το μήνυμα που θέλησε να στείλει σε όλους είναι πως η ζωή δεν σταματά στα 65 χρόνια όταν και κάποιος βγαίνει στη σύνταξη. Ο αθλητισμός μαζί με τη σωστή διατροφή σύμφωνα με τον Τσαρλς είναι το μυστικό της μακροζωίας.
Charles is adamant there’s nothing special about him and that it’s nothing to do with his genes
He eats a healthy diet, comprising plenty of fruit and vegetables and lentils and beans, which has, no doubt, contributed to his healthy old age. Charles Eugster poses for a portrait alongside members of the Thames Rowing Club
Now, at 97, he’s become an author and is making a fair fist of that, too
More importantly, though, this is an inspirational book for anyone who approaches ageing with dread

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΚΑΘΡΕΦΤΗΣπελλας Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.