Σημαντικά Νέα

Ποιά είναι τα οικονομικά οφέλη από την καλλιέργεια παουλώνιας (Paulownia);(ΦΩΤΟ, ΒΙΝΤΕΟ)

ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΜΕΛΟΝΤΟΣ!

Η παουλώνια (paulownia) είναι ένα ελαφρύ αλλά και αρκετά σκληρό ξύλο έχει χαρακτηρίστηκα (τα αναφέρουμε και στο sait ) που το κάνουν να ξεχωρίζει από τα άλλα. Στην παγκόσμια αγορά της ξυλείας έχει θέση και μέλλον. 

Για υπολογίσουμε το οικονομικό όφελος που θα έχουμε παίρνουμε παραδείγματα από χώρες της Ευρώπης αφού στην Ελλάδα δεν το είχαμε καλλιεργήσει . 

Οι τιμές αγοράς του ξύλου ποικίλουν ανάλογα με την ποιότητα, ξεκινούν από τα 300 ευρώ και φτάνουν τα 1500 ευρώ το κυβικό μέτρο. Το κάθε δέντρο παράγει 1 κυβικό μέτρο ξυλείας σε μόλις 8 με 10 χρόνια. Σε έκταση ενός στρέμματος φυτεύουμε 65 δέντρα όπου αν τα υπολογίσουμε με την κατώτατη τιμή 65 Χ 300 = 19500 ευρώ κάθε 8 με 10 χρόνια τουλάχιστον. Πιστεύουμε πως είναι πολύ καλή επένδυση που δεν απαιτεί μεγάλο κεφάλαιο.


ΔΕΙΤΕ ΕΝΑ ΣΧΕΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΟ ΕΙΔΟΣ ΤΟΥ ΦΥΤΟΥ:









ΟΙ διεθνής τιμές κυμαίνονται από 300-1500 ευρώ το κυβικό. ανάλογα με το μέγεθος.
Οι τιμές αυτές επιβεβαιώνουν τη ζήτηση που υφίσταται διεθνώς και το θετικό είναι ότι μετά από ήπια σχετική φροντίδα, σε 8 με 10 έτη μπορεί να διατεθεί στην αγορά προς πώληση η ξυλεία. 
Αναλογικά με τη λεύκα στα 12-15 χρόνια αποδίδει σε ξυλεία τριπλάσια ποσότητα αντίστοιχα με τη λεύκα.. Τα δε παρακλάδια της παουλώβνια, αντίστοιχα του συνολικός όγκος της  λεύκας, και μπορεί να διατεθεί προς χρήση καυσόξυλων, με τον κεντρικό κορμό να αξιοποιείται εμπορικά. 

...ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΑ ... 
από το φυτώριο μας είναι περισυνής εσοδείας και όχι εισαγωγής από γείτονες χώρες (Βουλγαρίας, Τουρκίας, κλπ)



Υπεύθυνος:  Θεόδωρος Χαρανίδης 

ΚΑΘΡΕΦΤΗΣπελλας 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΚΑΘΡΕΦΤΗΣπελλας Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.