Σημαντικά Νέα

Θ. Τζάκρη: Πρόσκληση σε εκδήλωση για το νέο θεσμικό πλαίσιο για τις Ομάδες Παραγωγών

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
ΣΕ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ


Ενημερωτική εκδήλωση σχετικά με το νέο θεσμικό πλαίσιο για τις Οργανώσεις Παραγωγών και τις Ομάδες Παραγωγών θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 21-1-2017 στις 10:30 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο Γιαννιτσών με πρωτοβουλία της βουλευτή Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θεοδώρας Τζάκρη.
Σύμφωνα με το σχέδιο της νέας Κ.Υ.Α. που παρουσίασε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Ευαγ. Αποστόλου στις 11 Ιανουαρίου στις τριάντα μεγαλύτερες συνεταιριστικές οργανώσεις της χώρας εισάγεται ο νέος θεσμός της αναγνωρισμένης ΟΜΑΔΑΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ με τα μειωμένα κριτήρια όσον αφορά τον αριθμό μελών (5 για την ζωική και 10 για την φυτική παραγωγή, σε σχέση με τον νόμο 4384/2016 των Αγροτικών Συνεταιρισμών, όπου απαιτούνται 20 άτομα) και την αποσύνδεσή τους από την αξία ή την ποσότητα παραγωγής.
Γίνεται επίσης εξειδίκευση των Ομάδων Παραγωγών σε προϊόντα όπως τα οπωροκηπευτικά, ο καπνός, το βαμβάκι, η ελιά, τα σιτηρά και το γάλα.
Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν αναλυτικά θέματα που αφορούν στην διαδικασία και τα δικαιολογητικά της αναγνώρισης των Ομάδων Παραγωγών, ποιοι έχουν δικαίωμα να αναγνωριστούν, τα κριτήρια της αναγνώρισης, τις αρχές που θα προβαίνουν στην αναγνώριση, την διαδικασία της αναγνώρισης, τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις των μελών, το δικαίωμα ψήφου της Γενικής Συνέλευσης κ.λπ.
Προσκαλούνται οι μεμονωμένοι παραγωγοί, αλλά και τα μέλη συνεταιρισμών και ομάδων παραγωγών, όπως προσέλθουν για την ενημέρωσή τους. Μετά την παρουσίαση θα ακολουθήσει συζήτηση με τους παραγωγούς.-

Θεοδώρα Τζάκρη

Βουλευτής Πέλλας - ΣΥΡΙΖΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΚΑΘΡΕΦΤΗΣπελλας Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.