Σημαντικά Νέα

Το «όχι» και το γιατί απέναντι στις κινητοποιήσεις από τους αγρότες του Νευροκοπίου

Με ανακοίνωσή τους, ο Κτηνοτροφικός Σύλλογος και ο Αγροτικός Σύλλογος Κάτω Νευροκοπίου Δράμας παίρνουν θέση απέναντι στις δρομολογούμενες κινητοποιήσεις σχολιάζοντας το αποτέλεσμα των περσινών κινητοποιήσεων και αναφέρουν χαρακτηριστικά ότι μετά από 40 μέρες επέστρεψαν με το κεφάλι κατεβασμένο γιατί «για μια ακόμη φορά ο αγώνας πουλήθηκε!»
Τονίζουν ότι ο πρωτογενής τομέας χρειάζεται εκκαθάριση από άτομα που βάζουν μπροστά το κομματικό ή προσωπικό συμφέρον και ξεκαθαρίζουν ότι δεν πρόκειται να δώσουν συγχωροχάρτι στην κυβέρνηση κι αυτό που πρέπει να περιμένει είναι η οργή και η αγανάκτησή τους. Να θυμίσουμε ότι το Κ. Νευροκόπι είχε τις χαμηλότερες θερμοκρασίες στις περσινές κινητοποιήσεις πλησιάζοντας τους -20 βαθμούς και οι αγρότες έδωσαν αγωνιστικό «παρών».
Η ανακοίνωση έχει ως εξής: «Παρατηρούμε με ιδιαίτερη προσοχή τις δηλώσεις και κινήσεις των συναδέλφων μας ανά την Ελλάδα που ετοιμάζουν κινητοποιήσεις δικαίως διαμαρτυρόμενοι για τα επώδυνα μέτρα που μας εξώθησαν σε φτώχια και μιζέρια. Παρόλα αυτά πριν προβούμε σε αποφάσεις για την στάση που θα επιδείξουμε οριστικά θα θέλαμε να κάνουμε γνωστά τα παρακάτω:
Η θηλιά που μπήκε στο λαιμό μας και σφίγγει μέρα με τη μέρα δεν είναι μόνο κλαδική. Μπορεί αγρότες, κτηνοτρόφοι και αλιείς να μπήκαν πρώτοι από όλους στο στόχαστρο των μέτρων που ήδη εφαρμόζονται αλλά κινητοποιήσεις και αγώνες πρέπει να δώσει όλη η κοινωνία μαζί. Αρνούμαστε να παίξουμε το παιχνίδι του κοινωνικού αυτοματισμού που οι «κακοί» και «τεμπέληδες» άνθρωποι της παράγωγης και του μόχθου ταλαιπωρούν την υπόλοιπη κοινωνία. Καλούμε λοιπόν όλους τους Έλληνες να δώσουμε μαζί τον αγώνα για μια ζωή με δικαιοσύνη και αξιοπρέπεια που αρμόζουν σε κάθε ελεύθερο άνθρωπο.
Επίσης στις περσινές κινητοποιήσεις έγινε ξεκάθαρο πως μετά από έναν τιτάνιο αγώνα επί σαράντα και πλέον μέρες γυρίσαμε σπίτι με το κεφάλι κατεβασμένο. Όχι μόνο γιατί δεν κερδίσαμε τίποτα από τα δίκαια αιτήματα μας αλλά γιατί για μια ακόμη φορά ο αγώνας πουλήθηκε! Για τον λόγο αυτό δεν εξουσιοδοτούμε και δεν αναγνωρίζουμε την κίνηση κανενός ως «Πανελλήνια» ή «Πανελλαδική» αφού στην ψυχή μας κρίθηκαν και δεν αξίζουν να μας εκπροσωπούν όλοι αυτοί που μαλώνουν σαν τα σκυλιά για να κεράσουν ένα τσίπουρο στον κάθε πρωθυπουργό. Οφείλουμε πρωτίστως όλοι οι άνθρωποι του Πρωτογενούς Τομέα να καθαρίσουμε το χώρο από αυτούς που βάζουν πρώτα και πάνω από όλα επιδιώξεις προσωπικές ή κομματικές.
Δεν θα μπορούσαμε όμως να δώσουμε συγχωροχάρτι στην κυβέρνηση που αφού επέλεξε με ποιους θα διαπραγματευτεί την αποχώρηση μας από τα μπλόκα ανακοίνωσε 25 μέτρα για την «στήριξη του αγροτικού κόσμου». Ούτε ένα εξ αυτών αποτελούσε λύση στα προβλήματα μας, πολλά ήταν αυτονόητες υποχρεώσεις κάθε κράτους απέναντι στους πολίτες της που θα έπρεπε να είναι πράξη εδώ και χρόνια και τέλος το αφορολόγητο που μας πέταξαν στο άδειο πλέον πιάτο μας ετοιμάζονται να το πετσοκόψουν μετά από τις απαιτήσεις της τρόικας. Το μόνο που πρέπει να περιμένουν είναι οργή και αγανάκτηση. Όποιος μας θέλει ραγιάδες στον ίδιο μας τον τόπο να μάθει πως γνωρίζουμε την ιστορία μας και είμαστε έτοιμοι να την τιμήσουμε ξανά!» καταλήγει η ανακοίνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΚΑΘΡΕΦΤΗΣπελλας Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.