Σημαντικά Νέα

Δήμος Χαλκηδόνας: Αντιδράσεις για τη φοίτηση προσφυγόπουλων σε σχολεία

Φουντώνουν οι αντιδράσεις για τη φοίτηση προσφυγόπουλων σε σχολεία δήμων πέριξ των κέντρων φιλοξενίας στη Θεσσαλονίκη. Η απόφαση του υπουργείου Παιδείας να ενταχθούν 68 παιδιά από τη δομή των Διαβατών σε τρία σχολεία της τοπικής κοινότητα Αγίου Αθανασίου στο δήμο Χαλκηδόνας αιφνιδίασε τη δημοτική αρχή και εξαγρίωσε τους κατοίκους καθώς,
όπως αναφέρουν, δεν προηγήθηκε ενημέρωση του δήμου και των γονέων παρά το γεγονός ότι τα παιδιά αναμένονται στις σχολικές αίθουσας σε δύο εβδομάδες.
Η απόφαση κοινοποιήθηκε στο δήμο Χαλκηδόνας στις 10 Ιανουαρίου και η δημοτική αρχή δήλωσε ότι θα στηρίξει την προσπάθεια ένταξης τους στα σχολεία του Αγίου Αθανασίου, εφόσον όμως λάβει εγγυήσεις για την εμβολιαστική κάλυψη των παιδιών και την υγιεινή των χώρων. Από την πλευρά τους, 200 και πλέον κάτοικοι της περιοχής -κυρίως εκπρόσωποι ακραίων οργανώσεων- συγκεντρώθηκαν στη διάρκεια ενημερωτικής συνάντησης που πραγματοποιήθηκε χθες από την αντιδήμαρχο Παιδείας Ξένια Κεχαγιά, εκφράζοντας έντονες διαμαρτυρίες, βρίζοντας και απειλώντας.
Υπό προϋποθέσεις η φοίτηση των προσφυγόπουλων
Η δημοτική επιτροπή Παιδείας, κατόπιν συζήτησης, κατέληξε ομόφωνα σε τέσσερα σημεία τα οποία ήδη ο δήμαρχος Ιωάννης Τσουκνιδάς είχε επισημάνει στην περιφερειακή διεύθυνση εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας. Συγκεκριμένα, ο δήμος ζητά:
*Να αποδεικνύεται πιστοποιημένα ότι τα προσφυγόπουλα έχουν κάνει όλα τα απαραίτητα εμβόλια ή οτιδήποτε άλλο, ώστε να διασφαλίζεται η υγεία τους σύμφωνα με την κείμενη ελληνική νομοθεσία
*Να εξασφαλισθούν πιστώσεις από το υπουργείο Παιδείας για καθαριότητα, θέρμανση, κλπ
*Να υπάρξει ενημέρωση των τοπικών κοινωνιών από αρμόδιους
*Να υπάρξει δέσμευση για τη διασφάλιση της απρόσκοπτης λειτουργίας των σχολείων που έχουν επιλεγεί

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΚΑΘΡΕΦΤΗΣπελλας Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.