Σημαντικά Νέα

ΟΑΕΔ: Από μέρα σε μέρα τα τελικά αποτελέσματα για την κοινωφελή εργασία

Μέσα στην εβδομάδα, το αργότερο έως την Τετάρτη, 14 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με αποκλειστικες πληροφορίες του dikaiologitika.gr, επιδιώκει ο ΟΑΕΔ να καταφέρει να αναρτήσει τους οριστικούς πίνακες με τους ωφελούμενους της α’ φάσης Κοινωφελούς Εργασίας, στους 17 πρώτους δήμους όλης της χώρας. (UPD πήγαν πίσω τα αποτελέσματα δεν ανακοινώνει σήμερα ο ΟΑΕΔ) Η διαδικασία των ενστάσεων που υποβλήθηκαν, μετά την ανάρτηση των προσωρινών πινάκων, έχει σχεδόν ολοκληρωθεί και απομένουν οι τελικές αλλαγές, αλλά και να γίνουν οι απαραίτητες προβολές – έλεγχοι στη λειτουργία του συστήματος, για να καταστεί εφικτή η ομαλή ανάρτηση των πινάκων. 


Οι αρμόδιες υπηρεσίες του Οργανισμού, πιέζονται χρονικά για να ολοκληρώσουν τη διαδικασία, αφού έπεται η προκήρυξη της β’ φάσης των προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας για τους υπόλοιπους 34 δήμους που έχουν ήδη ανακοινωθεί. Άρα, η διαδικασία πρόκειται ουσιαστικά να επαναληφθεί. Υπενθυμίζεται ότι η α’ φάση αφορά την πρόσληψη για οκτώ μήνες, 3.713 ωφελούμενων – ανέργων, σε θέσεις απασχόλησης σε 17 δήμους. 

Οι δήμοι, που επιλέχτηκαν με βάση κριτήρια μακροχρόνιας ανεργίας, στο σύνολο του πληθυσμού, είναι οι ακόλουθοι: Πέραμα, Αμπελόκηποι – Μενεμένη, Άργος – Μυκήνες, Θερμαϊκός, Καλαμαριά, Άρτα, Παύλου Μελά, Σαλαμίνα, Άγιοι Ανάργυροι – Καματερό, Φυλή, Παιονία, Ασπρόπυργος, Κορδελιό – Εύοσμος, Σιντίκη, Αγρίνιο, Κόρινθος, Κερατσίνι – Δραπετσώνα. 

Σε ό,τι αφορά στους υπόλοιπους 274 Δήμους της χώρας, υπενθυμίζεται ότι στόχος είναι, μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου, να έχει ολοκληρωθεί, από πλευράς των Δήμων, η διαδικασία καταγραφής και ένταξης των έργων και των ειδικοτήτων στην ειδικά διαμορφωμένη ηλεκτρονική πλατφόρμα του υπουργείου Εργασίας, προκειμένου έως τα τέλη Οκτωβρίου να εκδοθεί η πρόσκληση για την πρόσληψη 23.000 μακροχρόνια ανέργων, ώστε να τοποθετηθούν στις θέσεις τους εντός Νοεμβρίου.

www.dikaiologitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΚΑΘΡΕΦΤΗΣπελλας Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.