Σημαντικά Νέα

Εγκρίθηκε το σχέδιο διάσωσης της Μαρινόπουλος ΑΕ

Εγκρίθηκε το σχέδιο διάσωσης της Μαρινόπουλος ΑΕ, καθώς εκδόθηκε η απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών.
Βάσει της απόφασης αυτής ανοίγει ο δρόμος για την έγκριση του σχεδίου διάσωσης της Μαρινόπουλος ΑΕ και κατ'επέκταση της εξαγοράς της από τον όμιλο Σκλαβενίτη.
Τα χρήματα της ενδιάμεσης χρηματοδότησης έχουν εξαντληθεί με την καταβολή του δώρου των Χριστουγέννων και η πληρωμή του 30% του μισθού του Δεκεμβρίου στους 10.800 εργαζομένους της Μαρινόπουλος ΑΕ είναι επιπλέον έμμεση χρηματοδότηση από τον όμιλο Σκλαβενίτη - καταβλήθηκε από τις εισπράξεις των πωλήσεων οι οποίες δεν αποδόθηκαν -, η οποία δεν προβλεπόταν από καμία συμφωνία και αποτελούσε αποκλειστικά πρωτοβουλία της οικογένειας Σκλαβενίτη, όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές.
Αξίζει να αναφερθεί ότι η 14η Φεβρουαρίου είναι η καταληκτική ημερομηνία για την ολοκλήρωση της σχετικής συμφωνίας, σύμφωνα με το Μνημόνιο που έχει υπογραφεί από τις τράπεζες και τους δύο επιχειρηματικούς ομίλους.
Ικανοποιημένος φάνηκε σε δηλώσεις του ο δικηγόρος των μετόχων του ομίλου Μαρινόπουλος, Πάνου, Στέφανου και Πάνου Μαρινόπουλου, ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος, ο οποίος ανέφερε: "Η ιστορική απόφαση της ελληνικής Δικαιοσύνης επικυρώνει το σχέδιο εξυγίανσης των σούπερ μάρκετ Μαρινόπουλου, διασφαλίζοντας 13.000 θέσεις εργασίας και την σύμμετρη ικανοποίηση των απαιτήσεων 3.000 πιστωτών! Είναι μία ημέρα μεγάλης χαράς και ελπίδας για το αύριο. Την συμφωνία εγγυήθηκαν και με την προσωπική τους περιουσία οι άνω εντολείς".
Από την πλευρά του ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ταχεία έκδοση της απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, που αφορά το σχέδιο διάσωσης της Μαρινόπουλος Α.Ε..
"Για άλλη μία φορά οι δυνάμεις που αντιμάχονται τις όποιες επιλογές της κυβέρνησης, ακόμη και αυτές που κρατούν στη ζωή επιχειρήσεις με χιλιάδες εργαζόμενους, διαψεύστηκαν", υπογράμμισε ο υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης.

http://www.thestival.gr/society/item/287896-egkrithike-to-sxedio-diasosis-tis-marinopoulos-ae

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΚΑΘΡΕΦΤΗΣπελλας Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.