Σημαντικά Νέα

ΠΥΡΕΤΩΔΕΙΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΚΟΜΟΣΙΑ ΤΡΑΜΠ

Όταν ορκιστεί την προσεχή Παρασκευή κι αναλάβει επίσημα καθήκοντα ως ο 45ος πρόεδρος των ΗΠΑ, ο Ντόναλντ Τραμπ θα χρησιμοποιήσει δύο Βίβλους: τη δική του κι εκείνη που χρησιμοποίησε ο Αβραάμ Λίνκολν, πριν από ενάμισι αιώνα.
«Ο εκλεγμένος πρόεδρος θα έχει την τιμή να ορκιστεί σε Βίβλους που έχουν ιδιαίτερη σημασία τόσο για την οικογένειά του όσο και για την χώρα» επισήμανε η ομάδα του, διευκρινίζοντας ότι την ορκωμοσία θα τελέσει ο πρόεδρος του Ανώτατου Δικαστηρίου, Τζον Ρόμπερτς.
Η μητέρα του Ντόναλντ Τραμπ του προσέφερε τη Βίβλο του το 1955.
Το 2013, αναλαμβάνοντας καθήκοντα προέδρου για δεύτερη φορά, ο Μπαράκ Ομπάμα σήκωσε το δεξί του χέρι και τοποθέτησε το αριστερό του σε δύο Βίβλους, εκείνη που χρησιμοποίησε ο Αβραάμ Λίνκολν στην τελετή ορκωμοσίας του το 1861 και εκείνη του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ.
Την ίδια ώρα, οι προετοιμασίες στο χώρο που θα γίνει η τελετή της ορκωμοσίας εντατικοποιούνται κάθε ημέρα που περνάει. Ήδη το Καπιτώλιο είναι σχεδόν έτοιμο. Σύμφωνα με το πρόγραμμα η τελετή θα αρχίσει από νωρίς το μεσημέρι και αναμένεται να κορυφωθεί περίπου στις 6-7 το απόγευμα (ώρα Ελλάδος) με την ορκωμοσία του νέου προέδρου των ΗΠΑ.

ΗΠΑ_ΤΡΑΜΠ1ΗΠΑ_ΤΡΑΜΠ2ΗΠΑ_ΤΡΑΜΠ3ΗΠΑ_ΤΡΑΜΠ4ΗΠΑ_ΤΡΑΜΠ5ΗΠΑ_ΤΡΑΜΠ6
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΚΑΘΡΕΦΤΗΣπελλας Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.