Σημαντικά Νέα

ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ!!! ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΖΗΤΑ Η ΑΧΤΣΙΟΓΛΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΟΪΜΠΛΕ

Θεωρεί ότι είναι εφικτή - Από τις Βρυξέλλες, η υπουργός Εργασίας ζητά να επανέλθουν οι συλλογικές διαπραγματεύσεις, επικαλούμενη και την ανταπόκριση που βρήκε στην Ευρωβουλή

Την ανάγκη επαναφοράς των συλλογικών διαπραγματεύσεων στην Ελλάδα υποστήριξε η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, κατά τη διάρκεια επαφών που είχε χθες και σήμερα με σημαντικούς εκπροσώπους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες.


Σε δηλώσεις της στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η υπουργός Εργασίας ανέφερε ότι σήμερα ολοκληρώθηκε ένας κύκλος επαφών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με σημαντικούς εκπροσώπους, για το ζήτημα των συλλογικών εργασιακών σχέσεων στην Ελλάδα.

«Μεταφέραμε τις θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης για την ανάγκη επαναφοράς των συλλογικών διαπραγματεύσεων στη χώρα. Στο σύνολό τους, τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με τα οποία συναντήθηκα υποστηρίζουν θερμά τις θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης για την επαναφορά της χώρας σε αυτό που αποτελεί το ευρωπαϊκό κεκτημένο στα εργασιακά δικαιώματα» δήλωσε η κυρία Αχτσιόγλου.

Σύμφωνα με την ίδια, τα μέλη της Ευρωβουλής υποστήριξαν, από την πλευρά τους, ότι η Ελλάδα δεν θα πρέπει να βρίσκεται σε κατάσταση εξαίρεσης από το ευρωπαϊκό κοινωνικό μοντέλο, επειδή βρίσκεται σε πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής και η Ευρώπη δεν θα πρέπει να επιτρέψει μία τέτοια εξαίρεση της Ελλάδας από το ευρωπαϊκό κοινωνικό μοντέλο.

«Τα μέλη του Ευρωκοινοβουλίου, που καλύπτουν ευρύ φάσμα πολιτικών δυνάμεων, υποστήριξαν ότι θα κάνουν ό,τι είναι δυνατό στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους για να ασκήσουν τις αναγκαίες πιέσεις στο πολιτικό επίπεδο, ούτως ώστε να επιστρέψουν οι συλλογικές διαπραγματεύσεις στη χώρα» σημείωσε η υπουργός Εργασίας.

Εξάλλου, σχετικά με το επικείμενο Εurogroup της 5ης Δεκεμβρίου, η υπουργός Εργασίας εκτίμησε ότι μπορεί να υπάρξει μία «επί της αρχής» πολιτική συμφωνία για το σύνολο των ζητημάτων της δεύτερης αξιολόγησης.

Επίσης, εκτίμησε ότι στο Eurogroup κομβικό ρόλο θα έχει η συζήτηση για τα εργασιακά, ακριβώς επειδή είναι ένα «βαθιά πολιτικό θέμα», το οποίο δεν μπορεί να λυθεί σε επίπεδο τεχνικής διαπραγμάτευσης.


ΔΕΞΙ ΕΞΤΡΕΜ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΚΑΘΡΕΦΤΗΣπελλας Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.