Σημαντικά Νέα

ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ: ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΙΑ... ....ΚΑΛΕΣ ΓΙΑΓΙΑΔΕΣ!

ΚΙ ΟΜΩΣ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ!  ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΜΙΑ ΑΞΙΕΠΑΙΝΗ ΠΡΑΞΗ ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΟΤΕΙΝΑΜΕ ΝΑ "ΜΕΤΑΚΥΛΗΣΕΙ" ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ... ...ΓΟΝΕΙΣ!

Στις μέρες μας είναι πολύ συχνό το φαινόμενο να εργάζεται η μητέρα μικρών παιδιών. Την φροντίδα των παιδιών αυτών για ...
όσο διάστημα απουσιάζουν οι μητέρες την αναλαμβάνουν οι γιαγιάδες, οι τροφοί, κτλ.

Ο ρόλος των γιαγιάδων, των τροφών είναι ιδιαίτερα σημαντικός για την καλή διαπαιδαγώγηση και ομαλή ψυχοσυναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών. Δεν είναι λίγες οι φορές που δημιουργούνται συγκρούσεις μεταξύ μητέρων και γιαγιάδων για τον τρόπο αντιμετώπισης και συμπεριφοράς τους έναντι των παιδιών.

Το Κέντρο Πρόληψης έχοντας δεχτεί όλα αυτά τα χρόνια αρκετά αιτήματα από τις παραπάνω ομάδες πληθυσμού και αναγνωρίζοντας την σημαντική συμβολή που μπορούν να έχουν μέσω της σχέσης που αναπτύσσουν με τα παιδιά που φροντίζουν, προβαίνει στην δημιουργία μιας πρωτότυπης ομάδας που θα αποτελείται από γιαγιάδες, τροφούς, μπέιμπυ σίτερ, κτλ.

    ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ
  • «Οι γιαγιάδες γνωριζόμαστε μεταξύ μας»
  • «Πώς να φροντίσω και να προστατεύσω τις ανάγκες των εγγονών μου;»
  • «Πώς να βελτιώσω την επικοινωνία μου με τα εγγόνια μου»
  • «Να βάλω όρια και κανόνες; Γιατί, Ποια και Πως;»
  • «Πώς να δημιουργήσω μια καλή σχέση συνεργασίας με τους γονείς των παιδιών;»
  • «Πως πέρασα στο σεμινάριο;»

«Θα γίνονται συζητήσεις, κυρίως για το θέμα των ορίων. Γιατί οι γιαγιάδες είναι ανεκτικές; Μπορεί να ήταν αυστηρές με τα παιδιά τους όταν τα μεγάλωναν, αλλά με τα εγγόνια τους επειδή είναι δυο φορές παιδιά τους είναι πιο ελαστικές», δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ “Πρακτορείο 104,9 fm" ο κλινικός ψυχολόγος και ψυχοθεραπευτής, Λάζαρος Σιάντσης.
Η διάρκεια του σεμιναρίου θα περιλαμβάνει πέντε δωρεάν συναντήσεις διάρκειας 1,5 ώρας και τα θέματα που θα συζητηθούν είναι:
«Πώς να συνεργαστώ καλύτερα με τους γονείς των εγγονών μου;», «Πώς ν' αναγνωρίσω τις ανάγκες τους;», «Πώς να βελτιώσω την επικοινωνία μου;» και «Θα είμαι καλή γιαγιά αν βάλω όρια και κανόνες; Ποια και πώς;».
«Η γιαγιά έχει σημαντικό ρόλο σε μια οικογένεια. Μπορεί να έχει και πολλή εξουσία και είναι επικίνδυνο όταν υποκαθιστά το ρόλο της μητέρας. Θέλουμε να βοηθήσουμε τις γιαγιάδες και όσους φροντίζουν τα μικρά παιδιά να συνειδητοποιήσουν το ρόλο τους, να οριοθετηθούν και οι ίδιοι και να λειτουργήσουν υποστηρικτικά στην οικογένεια», πρόσθεσε ο κ.Σιάντσης.
Αύριο, στις 5:30 το απόγευμα, θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο Πληροφόρησης Νέων του Πνευματικού Κέντρου Γιαννιτσών η πρώτη ενημερωτική συνάντηση, με τους διοργανωτές να αναφέρουν πως υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον όχι μόνο από γιαγιάδες, αλλά και... παππούδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΚΑΘΡΕΦΤΗΣπελλας Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.