Σημαντικά Νέα

Η Ελλάδα αλλάζει από εμάς!

Του Γιώργου Τασκασαπλίδη
Όλοι ζητάμε αλλαγές από το πολιτικό σύστημα και όντως πρέπει να γίνουν πολλές αλλαγές. Αλλά τρεις βασικές, αυτονόητες αλλαγές χρειάζεται να γίνουν από τον ίδιο τον Έλληνα ψηφοφόρο, που στην συνέχεια θα "αναγκάσουν" το πολιτικό σύστημα να αναπροσαρμοστεί - βελτιωθεί. 


1ον: Να μην ψηφίζει αναγκαστικά κόμμα εξουσίας. Ο Έλληνας θέλει να ψηφίσει κόμμα το οποίο θα κερδίσει και θα κυβερνήσει. Αυτό δείχνει ιδιοτέλεια, εγωισμό και ανωριμότητα. Έτσι, δεν υπάρχει πολυφωνία στην βουλή, ενισχύεται η πόλωση, ο δικομματισμός, ο αυταρχισμός, η έλλειψη πολιτικής επικοινωνίας, η μη ποικιλομορφία και μηδενίζεται ο υγιής (πολιτικός) ανταγωνισμός. 

2ον: Να ελέγχει - κρίνει από την επόμενη μέρα της κάλπης το κόμμα που ψήφισε και υποστήριξε, ειδικά αν είναι στην εξουσία και όχι τόσο τα άλλα κόμματα. Συνήθως κρίνει τα κόμματα που δεν ψήφισε και έτσι δεν βοηθά να γίνει το κόμμα που επέλεξε - επιλέγει καλύτερο, δικαιότερο και ηθικότερο. 

3ον: Να μην πωρώνεται και να είναι μην είναι δεδομένος. Να αλλάζει δηλαδή εύκολα τις κομματικές προτιμήσεις του και την ψήφο του, εφόσον δεν ικανοποιηθούν κάποια αντικειμενικά κριτήρια και στόχοι που έθεσε.

Αν τα παραπάνω συνέβαιναν, 
ΔΕΝ θα υπήρχε η πόλωση δεκαετιών μεταξύ Νέας Δημοκρατίας - ΠΑΣΟΚ (που ήταν καθαρά τεχνητή), 
ΔΕΝ θα υπήρχε Δεξιός και Αριστερός διχασμός (τα ίδια κάνουν αμφότεροι εντέλει), 
ΔΕΝ θα έμενε κανένα κόμμα διαρκώς στην εξουσία (διότι διαβρώνεται), 
ΔΕΝ θα τολμούσε κάποιο κόμμα εξουσίας να λέει ψέματα (ή να έχει "αυταπάτες"), διότι θα εξαφανιζόταν κοινοβουλευτικά και φυσικά 
ΔΕΝ θα ψήφιζε ο Έλληνας ΣΥΡΙΖΑ για να σχίσει τα "ΜΝΗΜΟΝΙΑ" τον Ιανουάριο και ξανά το Σεπτέμβριο για να φέρει άλλα επιπλέον "ΜΝΗΜΟΝΙΑ" και να τα εφαρμόσει!

http://organikadianooumenos.blogspot.gr/2016/05/blog-post_24.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΚΑΘΡΕΦΤΗΣπελλας Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.