Σημαντικά Νέα

"ΚΛΗΣΕΙΣ" ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΠΟΥ "ΕΚΛΕΙΝΑΝ" ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΩΡΑ ΘΕΣΗ ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ!

Ξεκίνησαν να λαμβάνουν «ραβασάκια» οι αγρότες που συμμετείχαν στις απεργιακές κινητοποιήσεις και τα μπλόκα από την αρχή του έτους στο νομό Πέλλας για «Παρακώληση συγκοινωνιών» και ημερομηνία 19/2 /2016 από την εισαγγελέα Γιαννιτσών. Και μάλιστα τα ‘’μπιλιετάκια’’ που εστάλησαν αναφέρουν ότι σύμφωνα με τον Ποινικό κώδικα «η παρακώλυση ήταν κατ’ εξακολούθησιν…»! Όπως λέμε έγκλημα κατ’ εξακολούθησιν!
Οι υποσχέσεις της κυβέρνησης που έμειναν στο τάξιμο για άλλη μια φορά 
Στις 26 Φεβρουαρίου 2016 η κυβέρνηση έταζε στους αγρότες την παραγραφή των πλημμελημάτων παρακώλυσης των συγκοινωνιών που έχουν τελεστεί ως τώρα.
Σύμφωνα με κυβερνητική ανακοίνωση, το υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων τόνιζε πως θα εισήγαγε ρύθμιση, η οποία θα θεσπίζει την υπό όρους παραγραφή των πλημμελημάτων παρακώλυσης των συγκοινωνιών που έχουν τελεστεί ως τώρα.
Η ανακοίνωση της κυβέρνησης
«Η Κυβέρνηση κατανοεί τον κοινωνικό χαρακτήρα των κινητοποιήσεων των αγροτών και άλλων επαγγελματικών ομάδων και πιστεύει πάντοτε ότι η ποινική καταστολή πρέπει να είναι μόνο ένα έσχατο μέσο παρέμβασης ενώπιον των διαταραχών της ζωής των πολιτών.  Επίσης θεωρεί ότι ο διάλογος είναι ο αποτελεσματικότερος όλων τρόπος αποκατάστασης της κοινωνικής ειρήνης.
Στο πλαίσιο αυτό το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων πρόκειται άμεσα να εισαγάγει ρύθμιση, η οποία θα θεσπίζει την υπό όρους παραγραφή των πλημμελημάτων παρακώλυσης των συγκοινωνιών που έχουν τελεστεί ως τώρα».
Αύξηση αντί για μείωση ποινών (όπως έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ πριν την ψήφιση του νόμου)
Τι ορίζει τροπολογία που πέρασε μέσα από το σύμφωνο συμβίωσης σχετικά με τις ποινές για παρακώλυση συγκοινωνιών (αγροτικά μπλόκα)
Βάσει του νέου άρθρου του Ποινικού Κώδικα, θα τιμωρείται και η παρεμπόδιση των συγκοινωνιών στις εθνικές οδούς με φυλάκιση μέχρι ενός έτους. Η ίδια ποινή θα αφορά και την παρεμπόδιση αμαξοστοιχιών, αεροπλάνων, λεωφορείων κ.ο.κ., από φυλάκιση τουλάχιστον τριών μηνών, που ίσχυε έως σήμερα. Μάλιστα, όπως προβλέπεται στη διάταξη, η παρεμπόδιση «είχε σημαντική διάρκεια», η ποινή φυλάκισης μπορεί να φτάσει μέχρι και τα τρία χρόνια.
Ειδικότερα, με το άρθρο 27 του νομοσχεδίου για το Σύμφωνο Συμβίωσης, το άρθρο 292 του Ποινικού Κώδικα τροποποιείται ως εξής:
«1. Όποιος με πρόθεση παρεμποδίζει τη λειτουργία κοινόχρηστης εγκατάστασης που εξυπηρετεί τη συγκοινωνία και ιδίως αυτοκινητοδρόμου, σιδηροδρόμου, αεροπλάνου, λεωφορείου, ταχυδρομείου ή τηλεγράφου που προορίζονται για κοινή χρήση τιμωρείται με φυλάκιση έως ένα έτος.
Αν η πράξη της παρ. 1 είχε σημαντική διάρκεια επιβάλλεται φυλάκιση μέχρι τρία έτη.
Αν η πράξη της παρ. 1 ήταν ασήμαντη, ιδίως αν ήταν μικρής έκτασης ή διάρκειας επιβάλλεται φυλάκιση μέχρι έξι μηνών».
Άλλα έλεγαν πριν την ψήφιση του νόμου
Να σημειωθεί ωστόσο ότι πριν τη ψήφιση του νόμου το επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ υποσχόταν ότι θα μειωθούν οι ποινές. Μάλιστα η Σερραία βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αφροδίτη Σταμπουλή με δελτίο τύπου ανακοίνωνε ότι… επιτέλους με διάταξη που πέρασε στο νομοσχέδιο για το σύμφωνο συμβίωσης δίνεται λύση στο πρόβλημα των αγροτών με τα αγροτοδικεία και επιτέλους υλοποιείται μια προεκλογική δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ. Στις δεσμεύσεις μείνατε μεγάλη!
Αντί να μειωθούν οι ποινές για τους παραβάτες, αυξήθηκαν στα 3 χρόνια!
Η κατρακύλα δεν έχει όρια πια… Αγροτοδικείων συνέχεια;
Η κλήτευση είναι για τις επόμενες ημέρες οπότε αυτό που μένει να δούμε είναι πώς θα χειριστούν αυτές τις υποθέσεις οι Εισαγγελείς τοπικά, αλλά και πανελλαδικά.
Χ.Π.
ΠΗΓΗ: logospellas.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΚΑΘΡΕΦΤΗΣπελλας Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.