Σημαντικά Νέα

Λιγότερα κέντρα υποδοχής στην κεντρική Μακεδονία ζητά ΠΕΔ-ΚΜ

Τη μείωση του αριθμού των προσφύγων στην Κεντρική Μακεδονία και την ορθολογική τους κατανομή σε όλη τη χώρα θα ζητήσει η ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας στο συνέδριο της ΚΕΔΕ για τις προσφυγικές ροές που θα πραγματοποιηθεί σε λίγες μέρες στη Σάμο.

Aυτό έγινε γνωστό κατά τη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ένωσης όπου ο πρόεδρος της ΠΕΔ - ΚΜ Λάζαρος Κυρίζογλου επισήμανε ότι ενώ στην Κεντρική Μακεδονία βρίσκεται το 20% του πληθυσμού της χώρας, η περιοχή, εκτός του νομού Σερρών, υποδέχεται το 55% των προσφύγων που βρίσκονται σε όλη τη χώρα.

"Το ζήτημα είναι ότι δεν υπάρχει ορθολογική κατανομή" είπε και πρόσθεσε: "δεν πρέπει η Κεντρική Μακεδονία να υποδεχτεί άλλους πρόσφυγες, δεν πρέπει οι πρόσφυγες από την Ειδομένη να μεταφερθούν στην Κεντρική Μακεδονία. Η Ειδομένη πρέπει να αδειάσει και να γίνει οπωσδήποτε άμεσα μείωση του αριθμού των προσφύγων από την Κεντρική Μακεδονία αλλά και ορθολογική κατανομή και διασπορά τους σε όλη τη χώρα". Πρότεινε, εξάλλου, την οικονομική ενίσχυση των δήμων που έχουν στα όριά τους πρόσφυγες αλλά και την αποζημίωση των πολιτών η περιουσία των οποίων υπέστη ζημία από την παρουσία προσφύγων.
Σε ό,τι αφορά τη διαδικασία μεταφοράς προσφύγων από την Ειδομένη σε χώρους φιλοξενίας, ο δήμαρχος Παιονίας ανέφερε ότι όλα βαίνουν καλώς, σημείωσε ότι η αστυνομία πρέπει να αφεθεί ώστε να κάνει τη δουλειά της ενώ εξέφρασε επιφυλάξεις καθώς όπως είπε, δεν μπορεί να διασφαλιστεί η μη επιστροφή προσφύγων στην Ειδομένη. Σημείωσε, μάλιστα, ότι κατά τη διαδικασία που ξεκίνησε σήμερα στην Ειδομένη "πάνω από χίλια άτομα πήγαν στους γύρω λόφους".

Κατά τη συνεδρίασή του, άλλωστε, το Δ.Σ. της ΠΕΔ - ΚΜ συζήτησε το θέμα των αλλαγών στα ολοήμερα σχολεία και εξέφρασε την αντίθεσή του στις αλλαγές που επιχειρούνται για το θέμα, οι οποίες, όπως αναφέρθηκε, καταργούν στην πράξη το θεσμό του ολοήμερου σχολείου και αναμένεται να έχουν επιπτώσεις στους πολίτες των τοπικών κοινωνιών.
ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΚΑΘΡΕΦΤΗΣπελλας Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.